viernes, 18 de noviembre de 2016

3 desnonaments aturats esta setmana per la PAH Safor

Dimarts van aturar el desnonament de José Luis i la seua família a Gandia. Desnonament patrocinat per Bankia.

Dimecres vam aturar el desnonament de Demba a Gandia. Desnonament, també, patrocinat per Bankia.

I hui hem aturat el desnonament de Yamina i la seua família, a Gandia.... Desnonament, en aquest cas, patrocinat per Cajamar.

Una setmana molt intensa, difícil de resumir. Vos deixem la crònica del desnonament de Yamina i les fotos dels companys Àlex Oltra i Javier A. Ruiz que tan generosament, sempre, il·lustren aquesta lluita. (Les podeu veure al facebook d'Acampada Safor-Valldigna:

ATURAT EL DESNONAMET DE YAMINA... I SEGUIREM!!!!

Aquest matí, una vegada més, la ciutadania solidària, convocada per la PAH Safor, ha aturat el desnonament d'una veïna nostra, Yamina, i de la seua família, que Cajamar volia dur a terme. 

Es tractava del segon llançament. Al mes d'octubre de 2015, una comissió jurídica ja va intentar dur a terme el desnonament. El vam conseguir aturar i des d'aquell moment, la PAH Safor, junt amb Yamina, han vingut duent a terme negociacions amb aquesta entitat, per tal d'aconseguir que aquest segon llançament no es produira i que s'aprovara un lloguer social, per tal que pugueren romandre en la que ha sigut sa casa durant els últims anys. 

Després de mesos i mesos de converses, fins ahir Cajamar encara ni havia sol·licitat la suspensió del desnonament als Jutjats, ni havia remés el contracte de lloguer a Yamina. Va decidir esperar a suspendre'l fins aquest matí, quan s'ha trobat amb veïnes i veïns de Yamina, amb ciutadanes i ciutadans solidaris, i amb la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca de La Safor. I ens preguntem, per què? I per què signen amb la Generalitat un "Plan antidesahucios" i després es comporten d'aquesta manera? (Veure notícia ací: http://www.expansion.com/valencia/2015/10/27/562fad36ca4741f22f8b4668.html)

Siga com siga, la ciutadania solidària, de manera pacífica però determinada, s'ha presentat hui davant de casa de Yamina i Cajamar ha hagut de suspendre el llançament "provisionalment". S'ha obert -esperem- un procés de negociació que treballarem perquè es materialitze en la signatura d'un lloguer social, tal com Cajamar porta vora un any prometent. 

La PAH Safor continuarà junt amb Yamina i junt amb totes les persones que estiguen veguent vulnerat el seu dret constitucional a l'habitatge. També seguirem reivindicant que s'aprove JA una Llei Autonòmica que assegure una vertadera funció social de l'habitatge. Recentment vam presentar a tots els grups de l'Ajuntament de Gandia una moció perquè s'impliquen i pressionen als seus col·legues a les Corts Valencianes a que l'aproven ja. Recordem que, tal com ha dit el Consell General del Poder Judicial (http://cadenaser.com/emisora/2016/11/16/radio_elda/1479297109_686407.html), al País Valencià hi ha 41 desnonaments al dia. 

Sols el poble salva el poble!
Que visca la lluita de la gent!
Que visca la lluita de la PAH!
Sí que es pot!


PAH SAFOR










No hay comentarios:

Publicar un comentario