miércoles, 9 de noviembre de 2016

LA PAH SAFOR, A TOTS ELS PARTITS POLÍTICS DE L’AJUNTAMENT DE GANDIA, DAVANT LA SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA HABITACIONAL AL PAÍS VALENCIÀ

Les PAH's del País Valencià hem estat reunint-nos amb la Conselleria d'Habitatge, instant a què s'aprove un Pla de Xoc contra els desnonaments i una nova Llei Valenciana de l'Habitatge.

La gran banca es va negar al Pla, en el si de la Taula de Prevenció de Desnonaments. I la Conselleria ha presentat una Llei de la Funció Social de l'Habitatge que, malgrat contenir elements positius, no va a resoldre els problemes de l'emergència habitacional que estem patint.

Davant aquesta situació, ens hem reunit diverses vegades amb els partits polítics de les Corts Valencianes, els hem lliurat quasi 70 esmenes a la Llei i hem comparegut recentment en la Comissió de Participació Ciutadana, mostrant les dades del Consell General del Poder Judicial que confirmen l'existència de 41 desnonaments diaris i demanant a crits un compromís col·lectiu per a una Llei Urgent i consensuada.

Necessitem una Llei que, com a mínim, resolga per a tota la ciutadania allò pel que les PAH's lluitem cada dia: que no hi haja desnonaments sense alternativa habitacional, que la gent s'allibere dels deutes impagables; que els habitatges dels bancs passen a les administracions públiques i que siguen elles les que proporcionen els habitatges socials buits; que no hi haja talls de subministrament per no poder pagar; que el dret a l'habitatge arribe a les qui no poden tindre accés. Tot açò i més aspectes exposats per la PAH a les taules de treball ho necessitem URGENTMENT. La situació de milers de persones no pot esperar.

Si aquesta Llei no fa això, la PAH Safor i la resta de PAH's del País Valencià no anem a donar-la per bona. Necessitem canvis reals per trobar solucions reals a la gravíssima situació que estem patint.

És per això que:

- Demanem que el Ple de l'Ajuntament de Gandia aprove la següent moció que presentem i li siga, a continuació, enviada al President de les Corts Valencianes, així com a les dirigents dels vostres partits polítics.

- En cas d'aprovar la moció, ens siga confirmat aquest fet per correu electrònic a afectats.lasafor@gmail.com (en cas que vulgueu la moció en format digital, ens la podeu sol·licitar per correu electrònic)

- Que l'aprovació d'aquesta moció no es quede en una mesura "d'aparador". Volem un compromís real que es traduïsca en la implicació de tota la corporació municipal per pressionar a les Corts Valencianes perquè facen real una Llei que, vertaderament, done una solució a les valencianes i valencians afectades per l'emergència habitacional.

PROPOSTA DE MOCIÓ:

PER UNA LLEI URGENT D'HABITATGE AL PAÍS VALENCIÀ QUE RESOLGA ELS PROBLEMES DE L'EMERGÈNCIA HABITACIONAL

El Ple de l'Ajuntament, assumint la responsabilitat que com a Administració té de procurar el dret a l'habitatge de tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat, sol·licita al President de les Corts i al conjunt de partits polítics que les componen

1.- PRIORITZAR LA URGENT TRAMITACIÓ DE LA LLEI DE LA FUNCIÓ SOCIAL DE L'HABITATGE, PERQUÈ DISPOSEM DE LA MATEIXA EN L'ANY EN CURS.

2.- QUE AQUESTA LLEI SENTE LES BASES SÒLIDES PER A LA SOLUCIÓ DEFINITIVA I PROGRESSIVA DEL DRET HUMÀ I CONSTITUCIONAL A l'HABITATGE, arreplegant les següents aspiracions fonamentals:

2.1. El reconeixement efectiu i progressiu del dret subjectiu a l'habitatge.

2.2. La paralització de tots els desnonaments hipotecaris i per lloguer a les famílies deutores de bona fe que poden perdre el seu habitatge habitual i no tenen alternativa habitacional; proposta d'oferir lloguer social dels bancs i grans immobiliàries quan insten procediment d'execució hipotecària o desnonament; reallotjament per part de les Administracions públiques de les unitats de convivència en risc d'exclusió abans de qualsevol desnonament. El lloguer social serà el que s'adeqüe als ingressos de la unitat de convivència.

2.3. Mesures contra el sobreendeutament de les llars per causes sobrevingudes des de la crisi, que atorguen una segona oportunitat a les qui tenen deutes impagables. Proposem la creació de procediments extrajudicials i judicials que porten a establir un pla de pagaments adequat als ingressos. Altres mesures que permeten recuperar l'habitatge propi.

2.4. Mobilització de les desenes de milers d'habitatges buits de la banca i grans tenidors d'habitatge perquè els habitatges complisquen la seua funció social. Creació d'un autèntic parc públic d'habitatges de lloguer social, assumint la banca la part de la seua responsabilitat en aquest cost social.

2.5 Garantia d'accés a l'aigua, llum, gas i internet a les famílies en situació d'exclusió social, i convenis entre Administracions i empreses de manera que no poden tallar-se els subministraments bàsics per a les famílies en exclusió.

2.6 Millora de la protecció dels deutors com a consumidors, de manera que tinga caràcter bàsic i d'especial protecció la defensa i intermediació de la ciutadania, millorant la Llei 1/2011, Estatut dels Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana.


3.- QUE LES CORTS INSTEN AL GOVERN DE L'ESTAT A FER ELS CANVIS NECESSARIS QUE FACILITEN EL DRET A l'HABITATGE EN LES LLEIS DE COMPETÈNCIA ESTATAL, com en la Llei Hipotecària, la d'Enjudiciament Civil, la d'Arrendaments Urbans i Codi Penal i la derogació de la Llei Mordassa (Llei Orgànica 4/2015, de protecció de la seguretat ciutadana).-

No hay comentarios:

Publicar un comentario