jueves, 10 de septiembre de 2015

BBVA: DONEN UNA 2ª OPORTUNITAT A JUAN FRANCISCO I LA SEUA FAMÍLIA

Gandia, 10/09/2015.- La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor i la ciutadania solidària que vulga sumar-se, participaran demà (divenres, 11 de setembre, a partir de les 10 hores, C/ Alcalde Juan Sancho, 7), a la ciutat d’Oliva, d’un matí de sensibilització ciutadana, sobre la situació d’una família olivana que, de no trobar un consens amb el BBVA, es veurà al carrer el pròxim dilluns, 14 de setembre. A més a més, segons informen des de la PAH “és important que prenguem consciència del sense sentit que té que els bancs tinguen milers de pisos buits i que hi haja persones sense sostre”. 

Juan Francisco i la seua família 

Es tracta d'una família que, sense recursos per poder seguir pagant el lloguer del seu pis anterior, va haver d'optar per ocupar aquest habitatge buit, propietat de BBVA, el qual es van trobar en la porta a terra i en males condicions. Era això o el carrer. “Van haver d’adeqüar-la, la van arreglar i la van pintar, convertint-la en la seua llar. Fins i tot, compten amb el suport d'una veïna que els recolza perquè antigament era ocupada per persones que no respectaven la convivència”, expliquen des de la Plataforma. 

La situació de Juan Francisco i la seua família (són en total 3 membres) és de vulnerabilitat, doncs els caps de família estan a l’atur i a casa compten amb una ajuda de 420€. A més, Juan Francisco té problemes en la columna (compta amb una certificació mèdica que ho acredita); i té una filla amb una minusvàlua.

Diversos intents de negociació amb el BBVA

Després de diversos encontres amb l'entitat bancària, als quals ha participat la PAH Safor, hui ha estat l'última reunió amb el banc, per tal de trobar una solució, que passa perquè aquesta família pague un lloguer social, concorde a la seua capacitat econòmica, i puga romandre a este pis del BBVA. El BBVA ha dit que 'traslladarà la petició' i, de moment, l'incertesa fa que Juan Francisco i la seua família s'enfronten a una situació que els situa entre dormir al carrer i fer front dilluns a la possibilitat d'acabar en els jutjats si no marxen del pis. Així ho ha informat l'advocat de la família.

Crida a la solidaritat 

Des de la PAH Safor volem sensibilitzar demà a la ciutadania, donant informació sobre el sense sentit que té que les entitats bancàries tinguen milers de pisos buits, que acaben deteriorant-se, en lloc de posar-los a disposició de famílies que, com la de Juan Francisco, passen per dures situacions d'atur i de problemes de salut, però estarien disposades a pagar un lloguer social i a refer la seua vida en dignitat. Demanem una segona oportunitat!

Que el BBVA veja que la ciutadania solidària reclama solucions humanes i amb seny! Que no s'entén! Gent sense casa i cases sense gent!


PAH SAFOR

No hay comentarios:

Publicar un comentario