jueves, 28 de mayo de 2015

LA PAH SAFOR ACONSEGUEIX DUES DACIONS EN PAGAMENT MÉS I UNA REESTRUCTURACIÓ DEL DEUTE

Cristina i Adrián, i Tomás, per fi… ¡LLIURES!


La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor ha aconseguit, gràcies a la lluita col·lectiva, que Cristina i Adrián, i Tomàs signen sendes dacions en pagament, és dir, donar el pis al banc i quedar lliures de deute, amb Caixa Catalunya (vora 97.000€) i el Santander (133.000€), respectivament.

Un assoliment que no ha estat fàcil i que sols la força que, després de 4 anys, té el col·lectiu de persones afectades per la hipoteca, la PAH, organitzat, constant i perserverant, ha estat clau a l’hora de pressionar a les entitats bancàries per a aconseguir una solució digna per a aquestes tres persones. 

Des de la PAH Safor denuncien que l’aprovació de dacions per part dels bancs està molt condicionada pels interessos de les entitats bancàries: “Sols quan no veuen cap possibilitat de recuperar el deute, accepten; quan els criteris han de ser aquells que marca la llei i no sols aquesta condició”, expliquen des de la PAH. “Cada dia venen famílies que han perdut negocis, o segones residències… Però el banc ho vol tot i, no content, també volen la vivenda habitual”, lamenten. 

També cal celebrar la reestructuració bancària que Guillermo ha aconseguit signar amb el Banc Popular. Reestructuracions que, tal com en moltes ocasions ha denunciat la PAH, no sempre s’adeqüen a allò que contempla la llei, però que, segons han afirmat, “hem lluitat perquè es fera acomplint tots els requisits als que una persona té dret a acollir-se, per tal que no es produïsquen abusos i que la reestructuració siga, vertaderament, un respir per a les famílies, en general, i per al cas de Guillermo, en particular”

No obstant aquests assoliments (i ja en són més de mig centenar els aconseguits aquests 4 anys entre dacions en pagament, reestructuracions del deute, moratòries i paralitzacions d’execucions hipotecàries als jutjats), des de la PAH Safor continuen denunciant les estratègies per part dels bancs, per tal de fer les coses “a la seua manera”. Tal com expliquen des de la PAH Safor, “això significa que no sempre volen arribar a una solució conforme estableix la llei. Sempre tenen alguna clàusula que afegir que no respecta allò que la llei contempla i que, és clar, beneficia al banc, perjudicant a la persona afectada. En tots els casos, mirem amb lupa cada proposta, consultem al nostre equip jurídic i, sobretot, exigim les màximes garanties que contempla la llei. Ja que, malgrat no ser totes les que voldríem, són un mínim que indiscutiblement s’ha de respectar”, expliquen. 


Una Gandia lliure de desnonaments: de les paraules, als fets

Des de la PAH Safor recorden, també, que mentre la ciutadania organitzada porta 4 anys solucionant el problema d’habitatge, les institucions continuen molt a la cua, a l’hora de concretar allò que prometen. Així, han recordat, com ja feren en un comunicat de premsa el passat 26 de març (“PAH Safor demana una agenda d’acompliment per a la moció sobre el dret a l’habitatge: http://bit.ly/1Ez56Ur), que l’Ajuntament de Gandia “continua sense concretar en fets allò que, amb la boca plena, va aprovar per unanimitat al plenari. Demanem una agenda d’acompliment de la moció pel dret a l’habitatge de manera urgent”, han conclòs. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario