viernes, 15 de mayo de 2015

Aniversari del 15M: SOM, ESTEM I SEGUIM

PAH Safor i 15M,
SOM Persones
ESTEM Indignades
SEGUIM en Lluita


Gandia, 14-05-2015.- Els motius que es van dur a prende els carrers, fa ja 4 anys, no han desaparegut. Al contrari. El malestar per la falta d’ocupació, el nombre de famílies desnonades de les seues cases, les retallades en drets i llibertats, les joves expulsades a treballar fora de les seues fronteres, les llargues cues de persones demanant menjar als comedors socials (també al de Gandia)… tot això va fer esclatar la nostra indignació. Una indignació que, davant els atacs als nostres drets, encara hui continua.
Les places van deixar de ser el nostre lloc d’encontre. Ja havíem visibilitzat el poder del carrer a les èlits polítiques, sordes i cegues a la realitat humana i al patiment. Les assemblees del 15M, centenars arreu de l’estat, vam passar de la protesta a l’acció, plasmant la força del suport mutu en la lluita contra els desnonaments, la més destacadada, urgent i necessària a la qual ni els governs locals, autonòmics, ni l’estatal han sabut donar una resposta a l’altura de les circumstàncies. Però, també, concretant les paraules “Altre món no sols és possible, sinó necessari”, amb la construcció d’alternatives
Així, a la nostra comarca, l’Assemblea del 15M Safor-Valldigna va parir, fa ja més d’un any, l’Ecoxarxa Safor- Valldigna, una xarxa d’intercanvi amb moneda social que ja compta amb més de 70 persones que hi participen. I que, a més, s’està portant endavant un hort ecològic, col·lectiu i autogestionat, “La Col.lectiva”, amb més d’una vintena de persones treballant la terra i fent realitat la sobirania alimentària.
Solucions, vingudes de les persones, davant la nul·la resposta institucional a la situació d’atur i precarietat que viuen milers de famílies a la nostra comarca.
Companyes de l'Ecoxarxa Safor-Valldignna
La PAH Safor
A la nostra comarca, volem destacar la feina, incansable, constant i compromesa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor. Més de mig miler de famílies han passat per la PAH durant aquests 4 anys. Una xifra que evidencia la magnitut del problema a la comarca i al qual les respostes dels Ajuntaments han estat en un 90% dels casos, inexistents. 

A banda de mesures efectistes, de poc calat, en la majoria dels casos hem assistit, perplexes, a governs més preocupats per jocs infantils als parcs per als xiquetes i xiquetes, que perquè aquestes menjaren i tingueren un sostre. Mentre, la ciutadania s’ha organitzat en la PAH Safor. Totes juntes han aconseguit més de mig centenar de dacions, condonacions de deute i moratòries de llançaments hipotecaris. A més, com bé sap la ciutadania, s’han aconseguit aturar molts desnonaments, gràcies a la mobilització ciutadana desobedient i ferma. Gent de a peu fent possible allò que una maquinària institucional s’ha demostrat incapaç.


Exemples d’inoperativitat, com l’aprovació de la moció contra els desnonaments que l’Ajuntament de Gandia va aprovar, per unanimitat, el passat mes de març i que, finalment, no s’ha traduït en cap actuació per part del consistori, n’és un exemple de la tendència a “quedar bé” i, en la realitat, no fer rés.

Les seues eleccions
Volem recordar que la PAH Safor i el 15M Safor-Valldigna som apartidistes i no participem en cap formació que es presenta a aquestes eleccions. Rebutgem qualsevol intent d’instrumentalització del treball realitzat per aquests moviments.
Per altra banda, volem recordar que aquest quart aniversari coincideix amb una nova campanya electoral en la qual els partits del règim econòmic i empresarial ens intenten vendre noves promeses, mentre negocien el nostre futur en reunions privades i banquets. Front això, les persones que formem part del moviment REAL, en el qual les decisions es prenen en assembles,
amb l’únic objectiu de modificar la situació social, treballem per empoderar a les persones perquè puguen solventar els seus problemes col·lectivament, millorant les nostres condicions de vida. La nostra il·lusió és i serà generar un nou projecte, que es materialitze en una participació que aprofondisca en la democràcia real i participativa i en l’autogestió dels pobles.
El 15M de 2011 va transformar el panorama polític i social. Hui, en una nova etapa, filla de l’anterior, de generació d’alternatives davant allò que no ens agrada, ni subordina ni sustitueix a l’anterior. Al contrari. Fa gran la mobilització, arrela en la realitat i fà créixer la nostra dignitat com a poble. Front a les seues mordasses, sense por, enarbolem la bandera de la nostra llibertat.

Divendres, 15 de maig de 2015, l’Assemblea del 15M Safor-Valldigna ha organitzat un cinefórum, en el qual es projectarà el documental “Sí se puede: siete días con la PAH de Barcelona”, del grup ‘Comando vídeo’. 
Serà a partir de les 19 hores, al Carrer Pintor Sorolla, 39. L’entrada serà lliure. 
L’objectiu és reflexionar sobre les lluites ciutadanes davant els abusos del poder i les retallades del nostres drets.



No hay comentarios:

Publicar un comentario