martes, 9 de septiembre de 2014

LA PAH SAFOR ACONSEGUEIX UNA DACIÓ EN PAGAMENT AMB BANKIA

·        Després de 3 anys treballant a la comarca, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Safor ha aconseguit més d’una trentena de dacions i diverses famílies han aconseguit un lloguer social.

·        Bankia és una de les entitats que té més processos d’execució hipotecària oberts als jutjats de Gandia i, al mateix temps, és la què més pisos buits té. La PAH demana que facilite l’accés al lloguer social i que no oblide l’ajuda macroeconòmica prestada per la ciutadania per a rescartar-la.

Gandia, 10/09/2014.- Dos anys d’intensa lluita, de molta perseverància i plens d’obstacles. Així defineixen des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per la Safor el camí que, junt amb Nita Serea, han viscut fins que aquest dimarts, 9 de setembre, aquest veí de Piles i activista de la PAH Safor ha aconseguit signar la dació en pagament del seu pis.

La seua història, com la de les més de 400 famílies que han passat per la PAH Safor, és la de l’atur, la impossibilitat de fer front a les elevades quotes hipotecàries i la de la lluita per a aconseguir una eixida digna a la seua situació i, sobretot, respectuosa amb els seus drets fonamentals.

Al juliol de 2012, Nita era acomiadat de la seua feina. Amb dificultats, va continuar fent front al pagament de la seua hipoteca fins desembre d’eixe any: “Dels 680 € que cobrava de l’atur, 650 € anaven destinats a pagar la hipoteca”, explica Nita. A partir de desembre, i davant la disjuntiva de pagar la hipoteca o menjar, Nita es va veure abocat a deixar de pagar la quota hipotecària: “Ahí va començar tot el malson”, recorda el veí de Piles. Situació que es va agreujar quan, pocs mesos després, Nita va deixar de percebre l’atur.

La família, que compta amb un menor a càrrec seu, va començar aleshores la seua lluita particular i col·lectiva, junt amb la PAH Safor, per reclamar una solució justa a la situació que estaven patint. “No ha sigut un camí fàcil. He hagut de presentar múltiples escrits, a la mateixa Bankia, al Banc d'Espanya, al Servei d'Atenció al Client… Sempre reclamant els meus drets, sobre els quals feien cas omís… Exigint que es complira la Llei 1/2013, de la qual feien oïdes sordes… Però vaig perseverar… Vaig actuar amb la PAH davant la sucursal de Bankia en diverses ocasions; al costat de membres de la PAH vaig acudir a l'oficina de Gandia per a demanar respostes, sempre des del respecte, però amb la determinació necessària que em donava la convicció que la dació en pagament era l'única eixida justa… Dos anys de lluita intensa, que han acabat hui, en el meu cas, però que continuen per a la multitud de casos que segueixen oberts en la nostra comarca”, ha conclòs el company Nita Serea, de la PAH Safor.

Més lloguers socials i menys pisos buits

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Safor, que forma part de l’Assemblea 15M Safor-Valldigna, recorden que les entitats bancàries posen tot un camí ple d’obstacles a l’hora, inclús, de fer efectives mesures recollides per l’actual legislació espanyola, en matèria hipotecària. En aquest sentit, reclamen que deixen de posar traves i que acomplisquen la llei.

A més, Joan Cogollos, membre de la PAH Safor, ha volgut recordar que Bankia és una de les entitats que té més processos d’execució hipotecària oberts als jutjats de Gandia: “Al mateix temps”, explica Cogollos, “és una de les que més pisos buits té. Per això demanem que facilite el lloguer social i que no s’oblide de què ha sigut l’entitat que més recursos públics (diners de totes i de tots) ha requerit per al seu rescat”, ha conclòs. “Nosaltres, com sempre cridem quan fem una protesta pacífica, no entenem com pot haver-hi gent sense casa i cases sense gent”

Per últim, des de la Plataforma d’Afectats per la Safor recorden que la lluita ciutadana solidària ha aconseguit, durant els darrers tres anys, més d’una trentena de dacions en pagament i lloguers socials per a diverses famílies. “El missatge és clar: SÍ ES POT. Des de l’humilitat, per la justícia, sense buscar cap rendibilitat i solament pensant en el benestar de les persones”.

                                 ENHORABONA, NITA! SÍ ES POT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario