miércoles, 17 de septiembre de 2014

LA PAH SAFOR ACONSEGUEIX LA CONDONACIÓ DEL DEUTE D’EGDAR I L’ALLIBERA D’UNA CÀRREGA VITALÍCIA AMB BANKIA

SÍ ES POT!!!


Dos anys despres de què la PAH Safor i el 15M Safor-Valldigna aturaren el desnonament d’Edgar i la seua família a Gandia , la perseverància d’aquest activista de la PAH Safor obté resultats: Bankia ha acceptat condonar el deute pendent amb l’entitat, després de la subhasta de la seua vivenda.

No obstant això, des de la PAH Safor recorden que la situació d’aquesta i d’altres moltes famílies continua sent de màxima vulnerabilitat, ja què no tenen possibilitats d’accedir a un lloguer, tant per la mancança de recursos econòmics, com per la inexistència d’alternatives des de l’administració local i autonòmica, per a famílies en aquesta situació d’emergència habitacional. 

Gandia, 17/09/2014.- Els afectats i membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Safor, Edgar i Emérita, han signat la condonació del deute (més de 65.000 euros) que tenien amb Bankia, després que el seu pis fora subhastat i adquirit per l’entitat bancària. La desraó de l’absurd de seguir debent diners per un bé que ja no tenien en propietat va dur aquesta parella a lluitar per una solució justa per a ells: és dir, que –una vegada perdut el pis- no tingueren un deute vitalici per un bé que ja no era d’ells.

El camí ha estat molt llarg i no sense obstacles, amb un intent de desnonament inclòs que, la ciutatania solidària de la nostra comarca, va aturar al juliol de 2012, amb l’acció pacífica i contundent al carrer que va aconseguir que, aquella data marcada pels jutjats per tirar a Edgar, Emérita i al seu nadó de 2 mesos al carrer, quedara ajornada fins que, més de dos anys després, la perseverància  i la negociació incansable de la Pah Safor  i els afectats ha donat resultat.

Ací no acaben els problemes per a les persones afectades

No obstant haver aconseguit l’alliberament del deute, des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Safor, que forma part de l’Assemblea 15M Safor-Valldigna, recorden que el problema de l’habitatge continua sent una realitat per a famílies com les d’Edgar i Emérita. La situació d’atur que els va dur a no poder pagar la seua hipoteca els impossibilita, també ara, a tindre accés a un lloguer al que poder fer front. “No es tracta solament del preu del lloguer, sinó de que per a poder signar un contracte et demanen tindre una nòmina, requisit que, difícilment, famílies que perden la seua casa per no tindre feina, poden complir”, expliquen des de la PAH Safor.

En este sentit, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia la mancança d’una política d’habitatges en lloguer social per part de les administracions, tant locals como autonòmiques.

La PAH Safor recorda que Bankia és una de les entitats que més pisos buits té. Per això demanen que facilite el lloguer social i que no s’oblide de què ha sigut l’entitat que més recursos públics (diners de totes i de tots) ha requerit per al seu rescat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario