martes, 12 de noviembre de 2013

Presentació del llibre: "LA TRANSICIÓ DEMOCRÀTICA: MIRADES I TESTIMONIS"

Companyes, companys:

El proper dijous, 14 de novembre, a les 20 hores, Casa de Cultura Marqués de Gonzàlez de Quirós, tindrà lloc la presentació del llibre "La transició democràtica: mirades i testimonis". Una obra nascuda d'una iniciativa de la Comissió d'Art, Oci i Cultura de l'Assemblea 15M Safor-Valldigna, celebrada al març de 2012, que han coordinat i fet possible Vicent Cremades Arlandis i Jesús Eduard Alonso i López.

El company de l'Assemblea 15M Safor-Valldigna, Fran Peso, serà l'encarregat de coordinar l'acte, la presentació del qual estarà a càrrec de Francesc X. Blay i Messeguer, catedràtic d’Història i regidor a l’Ajuntament d’Alcoi.

LA TRANSICIÓ DEMOCRÀTICA: MIRADES I TESTIMONIS

Aquest llibre intenta alhora donar una visió global de la transició democràtica i aportar testimonis directes viscuts pels seus protagonistes a la Safor. Manuel Alcaraz, professor de la Uni-versitat d’Alacant, fa una molt ponderada introducció en el marc espanyol; Ferran Archilés, professor d’Història Contemporània a la Universitat de València, es centra en la transició valenciana, mentre que Vicent Cremades i Jesús Alonso tracten el cas de la Safor.

Els testimonis ens conten i comenten les seues vivències més in-tenses i opinen, així mateix, sobre les mobilitzacions populars i el moment de crisi dels darrers anys. Els entrevistats són Eduard Bononad, primer alcalde democràtic de Tavernes de Valldigna, Elvira Ferrer, periodista i militant nacionalista, Paqui Llopis, secretària general de l’antic Partit del Treball del País Valencià, Ximo Vidal, actor i membre de Pluja i Joan Antoni Torres, antic candidat de la UDPV (democràcia cristiana).

No hay comentarios:

Publicar un comentario