lunes, 9 de julio de 2012

ATURAT EL DESNONAMENT D'EDGAR I LA SEUA FAMÍLIA

 Aquest matí, ha estat aturat a Gandia el desnonament d'Edgar i la seua família. La comissió judicial que havia de fer efectiu el llançament no s'ha personat a la vivenda on, des de primer hora del matí i fins que s'ha conegut la decisió judicial, s'han mobilitzat més de mig centenar de persones, vingudes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, de l'Assemblea del 15M Safor-Valldigna, de la PAH de la Safor, així com veïnesi veïns de Potries, Vilallonga, Guardamar, Bellreguard, Tavernes i Gandia. 

Imatge: Àlex Oltra

A les 10 hores estava prevista l'arribada de la comissió judicial però sembla que, una vegada més, la denúncia pública i la pressió ciutadana han aconseguit que el desnonament haja estat ajornat, sense que cap membre dels jutjats s'haja personat al Carrer Plus Ultra núm. 45. La comunicació de l'ajornament s'ha produït quan Edgar (afectat), acompanyat de membres del 15M i la PAH de la Safor ha acudit als jutjats on, sols verbalment, li han comunicat que el llançament no anava a produir-se. No obstant això, des de la PAH s'alerta que aquesta comunicació ha de fer-se per escrit a l'afectat. 

Imatge: Àlex Oltra
Cal recordar que Edgar i la seua família -entre els quals s'hi troba el seu nadó de 3 mesos-, demanen a Bankia (entitat rescatada amb diners públics i que, per contra, continua tirant a la gent que li ha deixat eixos diners al carrer) que condone el deute que els queda pendent amb la entitat, després que la seua casa ja ha estat subhastada. Bankia es nega a acceptar aquesta mesura, condemnant aquesta família a la precarietat doncs no sols es quedaran sense casa, sinó que continuaran pagant per estar al carrer, sense sostre. També han demanat al jutjat nº 3 de Gandia que aplacen el desnonament fins que tinguen una ajuda oficial que els permeta llogar uns pis social. Fins avui no els han concedit cap petició, però les negociacions van a continuar fins que aquesta família tinga una eixida digna per a aquesta situació. Més tenint en compte que tenen un nadó de 3 mesos que no pot quedar al carrer. 

L'Ajuntament no s'immuta malgrat el suport que demanarem al darrer plenari



Imatge: Javier A. Ruiz
Davant l'aprovació PER UNANIMITAT, al plenari de juny de l'Ajuntament de Gandia, per a donar suport a la recollida de signatures que el 15M i la PAH  de la Safor estan fent per a portar al Congrés una Iniciativa Legislativa Popular que modifique la Llei Hipotecària, al plenari de juliol vam demanar un suport real, més enllà de declaracions institucionals molt mediàtiques i poc efectives. Més encara, vam demanar una mediació real de l'Ajuntament davant el desnonament d'Edgar i la seua família, així com d'altres dues que es produiran els pròxims dies. Doncs bé, fins a data de hui, no hem obtingut cap resposta per part del consistori. La seua inacció és una vergonya. I mentre, Gandia pot presumir de permetre que dues famílies es queden al carrer en tan sols una setmana. Nosaltres no anem a fer-ho.

És per això que el proper dijous, 12 de juliol, estarem junt a Niky i la seua família, composta per tres membres, un d'ells menor d'edat. Si no ho impedim, de forma pacífica però contundent, seran tirats al carrer.

Recordem que ja són tres els desnonaments aturats a La Safor. El de Carolina, a Beniarjó; el de Abdenbi Amaraoui, a Almoines; i el d'Edgar, a Gandia. El missatge és clar: QUE SÍ ES POT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario