jueves, 16 de febrero de 2012

Hui, Esther Vivas, activista i investigadora de la Universitat Pompeu Fabra, a Gandia




“Vivim una crisi alimentària sense precedents on, pràcticament, 1 de cada 6 persones passa gana, maltrat que vivim en un món d’abundància. Qui controla la nostra alimentació?”
E. Vivas

Les Jornades « Construint alternatives alcapitalisme » enceten la seua programació amb la xarrada “Qui controla la nostra alimentació? Sobirania alimentària versus agroindústria”, a càrrec de l’activista i investigadora en moviments socials i agroecologia, del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Esther Vivas Esteve. La xarrada tindrà lloc hui, dijous 16 de febrer, a les 18.30 hores, a la Casa de la Marquesa de Gandia i serà de caràcter obert i serà retransmesa, en directe, a través de melderomer.tv


Esther Vivas al programa “Para todos”, de TVE2.
Veure vídeo:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qsptDDu4ipc
La Comissió de Xicotet comerç i consum responsable, de l’Assemblea 15M Safor-Valldigna, en col·laboració amb la Plataforma pels Pobles de La Safor, enceta amb aquesta xarrada les jornades “Construint alternatives al capitalisme”, que s’estendran fins el proper 28 d’abril. Mitjançant les distintes propostes tallers, cinefòrums i debats, l’objectiu de les jornades és demostrar que existeixen alternatives al marge dels poders mercantils, per a poder exercir el dret a realitzar actuacions pròpies, agràries i alimentàries, i a decidir què volem consumir, com i qui ens ho produïx.

Amb la xarrada “Qui controla la nostra alimentació? Sobirania alimentària versus agroindústria”, Esther Vivas obrirà un debat necessari sobre la crisi actual del sistema capitalista, que s’ha demostrat inútil per satisfer les necessitats de les persones, i les possibles alternatives:

"Ens trobem amb que, cada dia  més, els aliments s’han convertit en mercaderia i, avui, vivim una crisi alimentària sense precedents on, pràcticament, 1 de cada 6 persones passa gana, maltrat que vivim en un món d’abundància.(...) El model de producció actual, de consum d’aliments, és clarament insostenible, perquè és un model que respon als interessos de determinades corporacions transnacionals. (...) El problema que tenim hui en dia és que el model d’agricultura i d’alimentació actual és privatitzat i mercantil, en el qual s’anteposen els interessos de grans multinacionals als de les persones i del medi ambient. Aquest model és el que hem de transformar i posar al centre a les persones i al medi ambient”  

L’Assemblea 15M Safor-Valldigna anirà informat de les següents propostes que, avancem, tractaran –d’entre altres- temes com les anomenades « ciutats en transició », les alternatives al petroli, el consum crític, les xarxes de consum o  l’agroecologia.

Activista i investigadora en moviments socials i agroecologia

Esther vivas és llicenciada en periodisme i magíster en sociologia. Forma part del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (CEMS) a la Universitat Pompeu Fabra i col.labora amb l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves principals línies de recerca són l’anàlisi dels moviments socials alternatius (antiglobalització, fòrums socials, indignats), els impactes de l’agricultura industrial i les alternatives que es plantegen des de la sobirania alimentària i el consum crític. És autora de diversos llibres sobre aquestes temàtiques. Més informació: http://esthervivas.wordpress.com/presentacio/

Vull veure vídeos d'Esther Vivas: punxa ACÍ
Vull descarregar-me el cartell de les Jornades: punxa ACÍ
Vull fer difusió de la xarrada: punxa ACÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario