miércoles, 21 de septiembre de 2011

SALVEM L’EDUCACIÓ PÚBLICA

La Comissió d’Educació i l’ Assemblea La Safor-Valldigna del 15-M recolzen totes les mobilitzacions i accions de protesta i reivindicatives que estudiants, famílies, professorat i mestres de les diferents Comunitats Autònomes estan portant a cap des del principi de curs per tot arreu del país. Tot en contra de les mesures adoptades pels diferents governs autonòmics, que amb l’ excusa de la crisi, signifiquen un atemptat a l’educació pública.

No és la primera vegada: des de fa uns anys que  aquest atac ha anat produint-se progressivament des de sectors polítics, empresarials i dogmàtics que veuen en l’educació “un negoci més”. És en el nostre propi territori on s’ha vist més clarament aquesta estratègia, privatització d’ escoles municipals, cessió de terrenys municipals i públics a entitats privades, gestió privada de serveis educatius, concessió de línees educatives a col·legis concertats abans que als públics, etc... Aquesta política de privatització d’allò públic l’hem rebutjada i, a través de diferents moviments cívics i plataformes reivindicatives de l’escola pública, hem manifestat la nostra oposició.

Malgrat tot, no en tenen prou. Les retallades continuen, com també continua el desmantellament de l’educació pública i el suposat “Estat del Benestar”, al qual  volen segar de “soca-rel”. Si el darrer curs la retallada fou de 1800 milions d’euros, per al present curs superarà els 2000 milions d’euros.

És l’escola  pública de totes i tots, igualitària, laica, democràtica, gratuïta i de qualitat l’única que realment pot oferir a les generacions futures una societat més justa, on el coneixement i el saber no significa un privilegi, sinó un dret per a qualsevol persona independentment de la seua condició social, econòmica i personal. I, és amb aquestes retallades com es vol condemnar a les noves generacions a una situació de precarietat educativa que ens priva d’una societat que evoluciona cap al pensament lliure, crític i constructiu, per construir una societat del coneixement desenvolupada social i econòmicament que millora la salut, el medi ambient, que lluita contra la fam, la pobresa i la desigualtat al món.

Per aquestes raons  l’Assemblea La Safor-Valldigna referma la seua adhesió a les reivindicacions i mobilitzacions de la ciutadania de l’Estat espanyol en defensa de l’educació pública que han iniciat els darrers dies, i continuaran durant aquesta setmana i els propers mesos.                                                    


No hay comentarios:

Publicar un comentario