viernes, 24 de junio de 2016

PP, PSOE, CIUTADANS I COMPROMÍS A GANDIA NO SIGNEN LES “EXIGÈNCIES PAH” CONTRA ELS DESNONAMENTS I UN DOCUMENT CONTRA LA LLEI MORDASSA

En les darreres setmanes, la PAH Safor s’ha posat en contacte amb els grups polítics amb representació municipal, per tal de fer-los arribar dos documents: el primer, un document de compromís amb les anomenades “Les 5 de la PAH” o “Exigències PAH”, que, en síntesi, són: 1. Dació en pagament retroactiva; 2. Lloguer estable i assequible (Reforma de la Llei de lloguers); 3. Habitatge accessible (Mobilització d'habitatge buit i lloguer social); 4. Subministraments bàsics garantits; i 5. Creació d'un observatori de l’habitatge. El segon, un document pel qual es comprometen a que el seu partit es comprometa a derogar la Llei Mordassa. 

Els partits que han rebut aquesta documentació han sigut: Esquerra Unida del País Valencià; Compromís; PSOE; Ciutadans i Partit Popular. D’aquests sols ha signat ambdós documents EUPV. La qual cosa vol dir que ni PSOE, ni Ciutadans, ni el PP, ni Compromís estan a favor de posar les mesures de la PAH per aturar la sagnant xifra de desnonaments que, desde 2008, han causat a tot l’estat espanyol més de 450.000 desnonaments. 
També denunciem la falta de compromís en la derogació de la Llei Mordassa. Una llei que té com a objectiu enmanillar els moviments socials i qualsevol tipus d’acció de protesta amb l’estratègia de la por i mitjançant la repressió. Aquests quatre partits tampoc han signat aquest document. Volem que sàpiguen que res aturarà l’acció pacífica en favor dels drets humans de la PAH i d’altres moviments socials. 
No ens valdran les signatures si no es tradueixen en fets
Tant des de la PAH Safor, com des de les altres PAH, volem recordar als partits polítics que sí han signat el document “Exigències PAH” i el document per la derogació de la Llei Mordassa (al cas de Gandia, EUPV), que VOLEM FETS. És dir, que no acceptem que aquests compromisos signats es queden en paper mullat. Estem cansades de paraules i el que volem és compromís i que aquestes signatures siguen un vertader reflex de canvis i, en cap cas, de maquillatge electoral. Esperem, sincerament, que la seua signatura done fruïts al Parlament espanyol i a les Corts.


No hay comentarios:

Publicar un comentario