lunes, 4 de enero de 2016

LA PAH SAFOR PORTA CARBÓ AL BANC POPULAR


L’entitat vol encetar el 2016 amb el desnonament d’un afectat i 
activista de la PAH Safor, Jose, veí de Piles.



  • Dimarts, 5 de gener, a les 10 del matí, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor ha convocat una acció de protesta a les portes del Banc Popular (Passeig Germanies, núm. 1) de Gandia. 

  • La PAH Safor exigeix al Banc Popular que done solució al cas de Jose, començant per detindre el seu desnonament, previst per al pròxim 13 de gener, i seguint per obrir una interlocució efectiva per aconseguir la condonació del deute pendent després que el seu pis haja estat subhastat. 

Gandia, 04/01/2016.- La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor i la ciutadania solidària estan convocades demà per portar simbòlicament “carbó” al Banc Popular a Gandia. Aquesta entitat vol encetar l’any tirant al carrer a Jose, veí de Piles, i activista d’aquesta PAH. 

Des de la Plataforma expliquen que la situació de Jose és la de moltes persones que, després d’haver sigut subhastat el seu pis, es queden amb un deute vitalici al que no poden fer front. “D’haver pogut pagar, no hagueren perdut el seu pis”, expliquen fonts de la Plataforma. A més, des de la PAH denuncien en un escrit per al banc, les condicions i comissions abusives detectades en la hipoteca que Jose va signar amb esta entitat: “com el venciment anticipat, el IRPH (Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris) en comptes d’Euríbor, o clàusula sol del 4,50%, entre altres”, expliquen. Elements tots aquests que han engreixat un deute de Jose que, malgrat haver perdut el pis, encara té pendent amb el Banc Popular. “Més motius encara per considerar-lo il·legítim”, conclouen. 

Des de la PAH Safor exigeixen al Banc Popular que condone el deute de Jose: “ell ja no és titular de l’habitatge i mantindre un deute pendent sols comporta que les persones afectades, com Jose, no puguen eixir endavant, ni tindre una segona oportunitat per començar de zero”. 


Amb la mirada fixada en la data de llançament -instat pel Banc Popular i dictada pels Jutjats- el pròxim 13 de gener, fonts de la PAH expliquen: “Demà tornarem a demanar a aquesta entitat, una vegada més, que negocien amb la PAH per solucinar la situació de Jose. Si no accepta entrar a negociar, el pròxim dia 13, farem una crida perquè la ciutadania solidària ature, una vegada més, un nou desnonament a la nostra comarca”, informen fonts de la Plataforma. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario