lunes, 16 de noviembre de 2015

LA PAH SAFOR REPTA ELS PARTITS POLÍTICS A ASSUMIR LES SEUES EXIGÈNCIES EN MATÈRIA D’HABITATGE

  • La campanya “Exigències PAH”, d’àmbit estatal, reclama als partits polítics que es comprometen a incloure al seu programa cinc qüestions bàsiques: dació en pagament retroactiva; lloguer estable i assequible; vivenda accessible; subministraments bàsics garantits; i creació d’un observatori de l’habitatge. 

Gandia, 13/11/2015.- El sofriment ocasionat per les més de 642.104 demandes d'execucions hipotecàries ha tingut un desenllaç fatal amb l'explosió de més de 429.049 desnonaments, 95.793 a la Comunitat Valenciana. Només en el segon trimestre de 2015 8.675 famílies –d'elles 2,213 a la Comunitat Valenciana- han rebut la demanda d'execució hipotecària, segons l'INE. Aquest panorama s'incrementa dia a dia per demandes contra els impagaments del lloguer i contra l'ocupació d'habitatges buits per famílies sense sostre.

Davant això, la banca no respon. Aquesta falta de respecte a la ciutadania s'estén també a els qui han estat triats democràticament. Les entitats financeres es posicionen per sobre de qualsevol legislació i concepte  ètic; i menteixen quan diuen que no desnonen.

Les PAHs de tot l'Estat presentem als partits polítics una forta campanya amb dos objectius: 

a) la publicació en cada Comunitat autònoma d'una llei de mesures urgents per frenar els desnonaments i garantir el subministrament d'aigua, llum i gas a les famílies, que aquí hauria de ser anterior a una nova Llei Valenciana de l'Habitatge, i també 
b) el compromís que s'assumeixen les EXIGÈNCIES PAHS al Parlament de l'estat després del 20D, que en síntesi són les següents: 

1. Dació en pagament retroactiva.
2. Lloguer estable i assequible (Reforma de la Llei de lloguers).
3. Habitatge accessible (Mobilització d'habitatge buit i lloguer social).
4. Subministraments bàsics garantits.
5. Creació d'un observatori de l’habitatge

Les PAHs de tot l'Estat assenyalarem a aquells partits polítics que les rebutgen, donant un mes perquè ens contestin a les mateixes, perquè el dret a l'habitatge no pot esperar més.

Nota important: Si algun partit polític no ha rebut la documentació, preguem es pose en contacte amb la Plataforma, al correu electrònic: afectats.lasafor@gmail.com





No hay comentarios:

Publicar un comentario