martes, 20 de octubre de 2015

LA PAH SAFOR ATURA EL DESNONAMENT D’ALEJANDRO I LA SEUA MARE, A MANS DE DEUTSCHE BANK

  • Huí, a les 10 del matí, estava previst que la Comissió Judicial desallotjara aquesta família que, després d’haver intentat negociar amb el banc, va ser notificada dilluns per al llançament hipotecari amb data de hui. 
  • La PAH convocava anit a tota la ciutadania a paralitzar pacíficament el desnonament, fet que s’ha aconseguit a l’arribada de la comissió judicial que no ha pogut efectuar el desallotjament, motiu pel qual el procediment ha quedat temporalment paralitzat.  

Gandia, 29/10/2015.- La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor i la ciutadania solidària s’ha mobilitzat aquest matí, després que anit la PAH fera una crida urgent, per tal d’evitar que hui Alejandro i la seua mare, de 70 anys, es quedaren al carrer, fruit del llançament hipotecari del seu pis, a càrrec de Deutsche Bank. I així ha sigut. 

Passades poc més de les 10 del matí, el desallotjament quedava paralitzat quan, a l’arribada de la comissió judicial, aquesta ha constatat que no podia fer efectiu el desnonament, davant la presència de persones situades a la porta de la casa d’Alejandro. 

A la convocatòria han acudit vora una trentena de persones, entre les quals han estat també representants de grups polítics de l’Ajuntament de Gandia. En aquest sentit, la PAH fa una crida a la reflexió de la corporació municipal: “Si la PAH no estiguera a peu de carrer, a l’abast de les persones afectades, amb l’acció directa… què haguera passat huí amb aquesta família?”, es pregunten. Des de la PAH assenyalen que alguna cosa falla quan s’arriba a aquest punt i les institucions sols poden, en el millor dels casos, reaccionar. “Han de donar un pas més enllà, avançar-se a les ordres de desallotjament, ja que les famílies passen una vertadera angoixa per si de cas el desnonament no es paralitza”, expliquen. 

Afortunadament, són ja vora mig centenar de paralitzacions aconseguides, tant a peu de carrer, com als jutjats, com en virtut de negociacions amb les entitats bancàries, en les quals ha participat la PAH de La Safor. “La mobilització ciutadana solidària ha sabut estar a l’altura de les circumstàncies. Cada setmana, a l’assemblea d’assessorament col·lectiu hi participen entre 20 i 30 persones. El problema està molt lluny d’estar resolt i no es pot funcionar -al menys solament- a base de reaccions davant el problema. Cal evitar que s’arribe a aquest punt”, conclouen. 


Per últim, des de la PAH han recordat que la seua tasca no acaba en la paralització del desnonament. “Nosaltres treballem, junt amb les persones afectades, perquè s’empoderen i lluiten pels seus drets. Per això, quan hem acabat amb la paralització hem acudit a l’entitat bancària. Nosaltres seguim demanant una solució justa per a les persones afectades”, expliquen. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario