domingo, 30 de noviembre de 2014

L'ASSEMBLEA SALVEM L'AUIR REBUTJA EL PROJECTE DE LA PASARELA D'UNIÓ ENTRE LES PLATGES DE XERACO I ELS MARENYS.

Arran de les darreres declaracions de l'alcalde Arturo Torró respecte al seu últim projecte, l'assemblea Salvem l'Auir es posiciona totalment en contra. El projecte pretén unir, mitjançant una pasarel·la de fusta, les zones del final de la platja de Gandia i la de Xeraco. Aquest projecte no es durà a terme per la zona de platja, sinó entre "els espais verds i les dunes". Una acció que implica no sols la intromissió d'un aparell estrany introduït al bell mig de l'àrea, sinó, el que és més important, provoca la presència de públic en un espai fràgil i de manera continuada, amb els seus

Qualsevol gestor de l'espai litoral, per bàsics que siguen els seus coneixements, coneix que la millor manera de facilitar l'accés del públic a un entorn sensible com aquest, és en sentit perpendicular a la costa, i apareixent en uns pocs punts concrets; de manera que es posa l'espai en valor de forma compatible, impactant només una àrea reduïda.

El projecte del Sr. Torró, planteja una obra que irromp longitudinalment al llarg dels 2 kms de dunes, amb llums, i, tractant-se de la continuació del passeig marítim existent, presumiblement que siga en altura respecte les depressions interdunars. En definitiva, una obra que interfereix amb la vida i la qualitat visual del paisatge en el global de l'espai natural dels muntanyars i adjacents, no deixant cap àrea lliure de l'impacte derivat de la presència de públic i dels elements artificials.

Aquest projecte, se suma al del càmping caravaning i al xiringuito, formant part d'una suposada estratègia per "atraure el turisme a la platja".

Arturo Torró va anunciar que el cost de la construcció seria assumit pel Ministeri de Foment i comptaria amb la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i que s'implantarà de manera immediata. Des de l'Assemblea, considerem que tenim raons per posar en dubte aquestes afirmacions i ens semblen molt similars als projectes que va dur a terme "a cost zero" i que van a resultar molt cars en tots els sentits. Es tracta d'actuacions importants (encara que siguen "de fusta") en espais sensibles que necessiten estudis importants -no de purs tràmits com sovint solen vendre's- i en els que s'hi troben implicades diverses administracions.

Anunciar-ho com a "imminent", o bé indica que és un producte electoral, és a dir, un castell en l'aire, o en cas contrari seria un error, un nyap. 

Si, com pensem, l’Ajuntament de Gandia ja es troba prou endeutat com per a seguir duent a terme projectes d’aquesta envergadura econòmica, el més greu de tot és l’impacte que una decisió així causaria sobre l'entorn i la devesa de l'Auir, la qual hauria de considerar-se com a àrea protegida.

Gandia, 24 de novembre de 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario