martes, 2 de julio de 2013

"Exigim l'absolució immediata dels estudiants processats per participar a la Vaga del 9M"

L'Assemblea del 15M Safor-Valldigna ens adherim al comunicat. Tot el nostre suport!

En relació a les detencions efectuades entre la comunitat estudiantil arrel de la Vaga General en Educació del 9 de Maig, el Bloc Anticapitalista La Safor emet el següent comunicat. Cridem a la solidaritat de tota persona i col·lectiu amb els detinguts, entre els quals es troba una companya nostra, adherint-se al comunicat escrivint-nos un missatge al Facebook o un correu a blocanticapitalistalasafor@gmail.com. Ara més que mai necessitem la vostra solidaritat. Compartim i fem difussió!!! Si ens toquen a un ens toquen a totes!!

COMUNICAT

Les últimes setmanes assistim a la detenció d’un bon nombre d’estudiants per la seua participació a la Vaga General d’Educació del passat 9 de Maig.

Aquests són citats a declarar i una vegada a comissaria són detinguts acusats de desordres públics i danys. Ja són més de 18 persones detingudes, entre elles una companya nostra de La Safor, una jove estudiant membre i militant de CGT i el Bloc Anticapitalista.

Aquestes detencions no pretenen més que crear un règim de por. Un règim que vol establir una mordassa a la societat per evitar la protesta i la resposta popular contra les mesures antisocials d’aquest govern. Una mordassa que recorda temps passats més obscurs, doncs aquestes detencions es produeixen un mes i mig després de la vaga d'ensenyament, en tandes i d’amagades a dins de les comissaries, evitant així el ressò mediàtic i la pressió popular.

Pretenen imposar aquestes mesures per la força, com la Reforma Educativa de Wert que ataca les bases de l’educació pública.

L’única culpa de les persones detingudes és haver eixit a defensar una educació pública i de qualitat, de totes i per a totes. L’únic delicte comés es haver participat activament de forma pacífica del dret legítim de vaga i de les reivindicacions als carrers. A més a més, és una repressió cultural, criminalitzant i perseguint una determinada estètica.

Per això, des de el Bloc Anticapitalista condemnem aquestes detencions perquè són polítiques ja que són selectives entre les persones que eixim i omplim els carrers per lluitar contra el desmantellament de l'educació pública. Així mentre banquers i polítics corruptes continuen impunes, les estudiantes són detingudes i empresonades, al vell estil de la dictadura, conculcant el dret democràtic de vaga i manifestació. 

Per això, el Bloc Anticapitalista i els avall firmants exigim:

- L’absolució immediata de la nostra companya i de la resta de les persones processades.

- La fi de la repressió als moviments socials i estudiantils.

Fem una crida a la solidaritat amb les persones represaliades i animem a tota la societat i organitzacions a adherir-se a aquest comunicat mostrant la seua repulsa a la criminalització dels moviments social i estudiantils i a les detencions i la repressió arbitraria de l'estat.

Demà podries ser tu. 
Si ens toquen a una ens toquen a totes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario