miércoles, 1 de mayo de 2013

DIJOUS STOP DESNONAMENT DE MARCOS I LA SEUA FAMÍLIA

Convocatòria de mobilització ciutadana:
Dijous: 2 de maig
Adreça: Dr. Fleming, 3 (Gandia)
Hora: a partir de les 11.30h. 


La història de Marcos

Porten setmanes intentant llogar altra vivenda però ni el banc ni cap immobiliària ni particular els dona la possibilitat, per no tindre nòmina. I a Gandia hi ha més de 5.000 vivendes buides. Una paradoxa més que afegir a l’actual drama que estan patint tantes famílies a tot l’Estat. 


Marcos i la seua família, amb un menor d’edat, dijous poden quedar-se al carrer, desnonats pel BBVA. Uns veïns de Gandia que, durant molts anys, han viscut al seu pis (C/Dr. Fleming, 3), com a arrendataris, sense saber que eren subjectes d’un “contracte basura”. Així, embargada la vivenda a la propietària de l’immoble, Marcos –desconeixedor del procediment judicial- va rebre una ordre judicial que fixa el desnonament per al proper dijous, 2 de maig, 
a les 13 hores. 

Amb la voluntat de romandre en la que ha estat la seua casa, on estan empadronats ell i els altres membres de la seua família, Marcos es va adreçar al banc per comunicar la seua intenció de continuar pagant un lloguer que sempre ha pagat, sols que, ara, al banc com a nou propietari. Però el BBVA prefereix tindre’l buit i tancat que donar-li l’oportunitat a aquesta família de continuar amb la seua vida. 

Així, queda una vegada més manifesta la manca de bones intencions de la banca, propietària de molts pisos buits a Gandia que es neguen a posar en disposició d’una borsa de pisos per al lloguer social. La seua avarícia genera desesperació i famílies sense sostre. La intervenció de les administracions, presa en altres autonomies, és un clamor popular necessari. 

El peix que es menja la cua

Davant la negativa del BBVA a que Marcos puga seguir vivint al pis, pagant un lloguer com fins ara, aquesta família ha buscat altres opcions de lloguer a la ciutat. Una recerca sense resultats, ja que sempre demanen una nòmina. “Yo estoy en el paro y mi mujer trabaja algunas horas sueltas, las justas para poder hacer frente a un alquiler social”, explica Marcos, “pero no tiene un contrato que lo acredite. ¿Acaso tenemos nosotros la culpa?”

A Gandia, segons dades del portal d’Informació ARGOS, de la Generalitat Valenciana, al seu apartat “Banc de dades municipals”, hi ha més de 5.000  vivendes buides (dada de 2011) Per què eixes vivendes romanen tancades? Per què no hi ha una política activa que promoga els lloguers?

Una vegada més, la mobilització ciutadana…

Davant la nul•la satisfacció del dret a l’habitatge en aquest estat i la insuficient resposta a la situació d’emergència social de milers de famílies, una vegada més, fem una crida per a què l’acció ciutadana de resistència pacífica ature el desnonament d’uns veïns nostres. És per això que convidem a la ciutadania a que es solidaritze i es persone el proper dijous en la casa de Marcos (ens trobarem a partir de les 11.30h. al seu domicili) 

Per altra banda, volem informar que Marcos va voler participar, el darrer dimarts, en una reunió convocada per l’Ajuntament de Gandia per a persones afectades. Malgrat la petició efectuada al propi Ajuntament per membres de la PAH-Assemblea 15M Safor-Valldigna, Marcos no va ser acceptat en la reunió. No entenem que l’Ajuntament puga negar-se a escoltar a persones afectades per l’actual situació de crisi habitacional, estiguen o no estiguen en el llistat el•laborat per l’Administració. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario