martes, 16 de abril de 2013

Stop Desnonament-Dijous 18 d'Abril

Si parem el desnonament, aquestes persones es podran acollir a la modificació de la llei hipotecària que actualment s’està debatent al Parlament Espanyol

El proper dijous, 18 d’abril, a les 13 hores (ens trobarem allí a les 11.30 hores, per si s'adelanta la comissió), la solidaritat ciutadana té una cita a Gandia, per tal d’impedir, amb la resistència pacífica que sempre ha caracteritzat a la PAH i l’Assemblea 15M Safor-Valldigna, el desnonament d’uns veïns nostres a la capital de la comarca. Aquest desnonament és llançat per Bankia, entitat rescatada amb diners públics (de totes i tots nosaltres) que ha rebutjat la dació en pagament d’aquest pis, així com la possibilitat d’oferir un lloguer social. Nosaltres salvem a Bankia. Però, qui ens salva a nosaltres d’ella?

PAH-Assemblea 15M Safor-Valldigna 17/04/2013.- Aquesta història és, com tantes altres, la d’unes persones que pateixen l’atur i la impossibilitat de fer front a les quotes hipotecàries. La mediació amb la entitat bancària ha intentat que s’aprovara la dació en pagament, per tal d’evitar que, a més de perdre la casa, arroseguen un deute de per vida, per un bé que ja no tindran en propietat. Bankia els l’ha denegada. També hem demanat la nul·litat del procediment, per vulnerar la normativa comunitària, pel que fa referència a la desprotecció dels drets del consumidor davant els abusos de la banca. De moment, no hem obtingut resposta. Una espera plena d’ancúnia que, fins l´últim moment, esperem que es resolga positivament per a aquests veïns nostres. 

Nosaltres rescatem a Bankia i Bankia continua tirant gent al carrer
Malauradament, cada dia són més els arguments que la societat mobilitzada tenim per denunciar els abusos. També els d’entitats com Bankia que al·leguen pèrdues i són rescatades amb diners públics (23.500 milions d’euros), per seguir funcionant amb una maquinària despiadada contra aquells qui, amb els seus diners (la ciutadania), l’hem salvada de la “bancarrota”. Entitats que diuen necessitar el rescat de l’Estat, mentre que els seus directius cobren sous estratosfèrics: l’anterior President de Bankia i BFA, Rodrigo Rato, en l’exercici 2011, va cobrar 2,34 milions d’euros; i l’actual, José Ignacio Goirigolzarri, amb un sou anual de 500.000 euros, podent arribar a 750.000 euros. És per això que ens preguntem: Bankia necessitava que la rescatarem? I, una vegada rescatada, qui ens rescata a nosaltres? Qui ens salva d’ella mateixa? Les respostes a aquestes preguntes ens reafirmen en l’acció davant la injustícia dels desnonaments, la resistència pacífica a les execucions hipotecàries i la concienciació dels responsables polítics per a aconseguir una legislació que protegisca a les persones i no a la banca. 

Paralització de tots els desnonaments
En el moment actual, on des d’Europa, des d’alguns col·lectius professionals de la jurisprudència, moviments socials i des de bona part de la ciutadania en general s’està clamant per una modificació de la llei hipotecària que protegisca a les persones deutores enlloc de als bancs, parar aquest desnonament és, a banda d’un acte de justícia i solidaritat, una qüestió de prudència i responsabilitat, per part de les autoritats competents. Un ajornament permetria a les persones afectades acollir-se a qualsevol mesura que, d’aprovar-se, puguera evitar que es quedaren al carrer. No poden seguir executant-se desnonaments quan la pròpia llei hipotecària espanyola està sent sotmesa a reformulació, d’entre altres motius, per contemplar mesures tildades pel Tribunal Europeu de Justícia com il·legals, per la indefensió dels consumidors davant clàusules bancàries reconegudes com a abussives. 

Per tot açò i molt més, des de la PAH-Assemblea 15M Safor-Valldigna fem una crida a la ciutadania solidària, de tota la comarca, perquè participe en l’aturada d’aquest desnonament. Així, des de les 11.30 hores del matí, ens trobarem al carrer Juan Ramón Jiménez nº 11, de Gandia. 

Totes i tots junts podem!



No hay comentarios:

Publicar un comentario