viernes, 22 de marzo de 2013

STOP DESNONAMENT JOSEFA I LA SEUA FAMÍLIA A OLIVA


El proper dilluns, 25 de març, a les 13:00 h (ENCARA QUE ESTAREM ALLÍ DES DE LES 11H, per si la comissió judicial s'adelanta), Josefa i la seua família, veïns de la localitat d’Oliva (C/Ermita, 32), patiran la pèrdua de la seua casa, la qual li serà arrabassada per la financera Hipoval, que ha estat investigada per una suposada estafa a més de 600 famílies en tot el País Valencià[1].
Josefa, amb una discapacitat reconeguda, té un fill i una filla menors d’edat; aquesta última, també amb una discapacitat greu. Una situació que s’ha posat en coneixement dels jutjats, per sol·licitar que pugueren acollir-se a la moratòria de dos anys que els permetria romandre a casa seua mentre troben una solució que evite que es queden al carrer. Malauradament, la sol·licitud ha estat rebutjada sent la data de desnonament prevista la del proper dilluns. Aleshores, ens preguntem: què més circumstàncies ha de reunir una família per acollir-se a aquesta mesura anunciada pel govern? A totes llums, ha sigut i continua sent una mesura insuficient, que deixa fora a la major part de persones afectades. El cas que ens ocupa n’és un exemple.
Davant la nul·la satisfacció del dret a l’habitatge en aquest estat i la insuficient resposta a la situació d’emergència social de milers de famílies, una vegada més, fem una crida per a què l’acció ciutadana de resistència pacífica ature el desnonament d’uns veïns nostres. És per això que convidem a la ciutadania a que es solidaritze i es persone el proper dilluns en la casa de Josefa.
Fins a l’últim moment, inclòs el mateix dia del desnonament, estarem també als jutjats, treballant perquè el desnonament s’ature. Per aquest motiu, i en cas que aconseguim aquest objectiu, us ho comunicarem el més aviat possible.
Al mateix temps, la comissió d’habitatge del 15M, la Plataforma de Persones Afectades per la Hipoteca, alguns col·lectius olivans i el propi Ajuntament d’Oliva continuem treballant per trobar solució habitacional per a la família olivana que, si l’acció ciutadana no ho impedeix, dilluns es quedarà sense casa.


[1] La estafa millonaria de dos financieras amenaza con dejar sin casa a 600 valencianos: http://www.lasprovincias.es/valencia/20090210/valenciana/estafa-millonaria-financieras-amenaza-20090210.html


2 comentarios:

  1. Desahucio Oliva que poca verguenza tiene esa familía porque esa casa es de un anciano al que ellos le maltrataban y se han aprovechado de la casa y el dinero y pidieron un prestamo al nombre del señor llamado Pedro ahora que quieren dar lástima diciendo que tienen discapacidad la madre y la hija cosa que no tienen nada ninguna de las dos en oliva se les conoce muy bien eso es el castigo que Dios les a mandado y que se queden sin la casa que no es de ellos el propietario de la casa esta en una residencia y ellos mientras aprovechandose

    ResponderEliminar
  2. a esa mujer del desahucio de oliva como puede ser que la gente la crea?yo la vi la semana pasada iva bien vestida y caminando por oliva entrando a un bar a comprarse tabaco a las 12 de la noche para que sepa la gente de oliva que yo conozco al dueño de esa casa y los acogio en su casa para que lo cuidaran al anciano ese hombre estuvo hablando conmigo y me comento que se lo llevaron al bar a beber alcohol y lo emborracharon y fue cuando le hizo firmar para hacerse con la casa y con un prestamo que ellos pidieron al nombre de la casa de ese hombre el prestamos lo tuvieron se suponia que era para obrar esa casa se lo an gastado y se an quedado con la casa porque al hombre ya ni lo cuidaban ni le daban de comer y a ido a parar a una residencia nose como puede ver gente asi riendose en la cara de todos porque esa mujer iva en silla de ruedas hasta que se arreglo una paga cuando cobro la paga a estado todos estos años sin ir en silla de ruedas a raiz del desahucio a sido cuando la e visto a ver en silla de ruedas en tantos años diciendo que no an visto ni un euro y que la casa es suya siendo mentira ella iva todo los dias bien vestida y por oliva fumando por el paseo como veis que una mujer asi tenga una discapacidad vamos a tener que hacer todo lo mismo a ver si sacamos todos lo mismo a ver si sacamos lo que ellos quieren sacar su marido llamado Santiago gonzales es conocido en oliva porque agredio a una mujer en el año 2003 y esa mujer es amiga mia.

    ResponderEliminar