sábado, 17 de noviembre de 2012

DILLUNS ATUREM ELS DESNONAMENTS! TOTES I TOTS ALS JUTJATS!


Per una  justícia més humana JA!
Una altra justícia no sols és necessària, sinó que també és possible
19 de novembre, acció coordinada en tot l'Estat per a detindre l'emergència social generada pels desnonaments
·         El pròxim dilluns, 19 de novembre, a les 11 hores, les PAH de tot l'Estat, junt amb assemblees del 15M, recolzaran a desenes de famílies que presentaran davant dels jutjats un escrit reclamant la paralització dels seus desnonaments.
·         També en la Safor comptaran amb este suport. Així, PAH i 15M estaran el dilluns davant dels jutjats de Gandia, junt amb les famílies afectades de la nostra comarca. Ambdós col·lectius criden a la solidaritat ciutadana, perquè sumen la seua veu a les nostres i junts clamem per una altra justícia més humana.
·         Diversos col·lectius de jutges i advocats de tot l'estat ho han exposat per activa i per passiva: una altra justícia no sols és necessària, sinó que també és possible.

Gandia, 17-11-2012.- PP i PSOE s'han reunit en els últims dies per a buscar una solució als desnonaments. No obstant això, el resultat és insatisfactori i no evita la gran majoria dels desnonaments en curs.  Davant de la gravetat de la situació provocada per les execucions hipotecàries i els desnonaments, i la inacció del Govern, l'equip jurídic de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), compost per advocades i advocats de tot l'Estat que col•laboren de forma desinteressada, ha redactat un escrit per a sol.licitar la suspensió de tots els procediments d'execució hipotecària de vivendes habituals que es troben actualment en els jutjats. Aquest escrit serà presentat, el proper dilluns, en els jutjats de diverses ciutats de l'estat. També en els jutjats de Gandia.
La presentació s'efectuarà el pròxim dilluns, 19 de novembre, a les 11 hores. A la mateixa hora, totes les PAH's (més de 60) de l'estat ho faran en els jutjats de les seues respectives ciutats. Una acció coordinada i de gran impacte que, de comptar amb la col.laboració judicial, pot donar un gir a la situació d'emergència social que afecta tantíssimes famílies i que –des de 2007- ha causat més de 400.000 execucions hipotecàries. És a dir, ha deixat a quasi mig milió de famílies en el carrer.
Apel•lar a la responsabilitat judicial serà, una vegada més, el nostre objectiu. No sols es tracta de voluntat. Tenen l'obligació i el dret a prendre altres decisions que no siguen els desnonaments. El mateix president del Consell General del Poder Judicial ha manifestat que els jutges poden actuar per a "suspendre, paralitzar, modificar o adaptar la decisió judicial al cas concret” emparant-se tant en normatives comunitàries com en principis constitucionals o de dret contractual, màximament quan es tracta de situacions "de verdadera crispació o d'atemptat a un dret fonamental com és el de la vivenda”.
Dilluns que ve, instarem als jutges de Gandia perquè defenguen eixe dret fonamental i suspenguen automàticament els desnonaments. Fem un crida a la ciutadania perquè sumeixen les seues veus a les nostres i s’adherisquen a aquesta acció, recolzant amb la seua presència a les famílies.
Agraïm el compromís del Consell General de l'Advocacia Espanyola que ha col.laborat en la difusió de l'escrit redactat per l'equip jurídic de la PAH enviant-ho a tots els Col.legis d'Advocats de l'Estat. De la mateixa manera, agrairem que els mitjans de comunicació de la Safor i Valldigna difonguen esta convocatòria, en el seu vessant més social, prenent el pols d'un dels moments més dramàtics de la història recent de la comarca i de tot l'Estat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario