lunes, 21 de mayo de 2012

Recolzament VAGA DE L’ENSENYAMENT 22M



L’Assemblea 15M Safor-Valldigna fa una crida per recolzar totes les accions destinades a defensar el serveis públics. Des de la seua aparició,  el 15 M ha posat en valor la cohesió social, l’ educació pública, la sanitat universal i tots els serveis socials que refermen una societat veritablement democràtica. Perquè el robatori és real, l’escola pública estan desmantellant-la, fem vaga i anem a totes les manifestacions convocades!                        

Què ens passa ciutadans, ciutadanes? Què fem davant de les agressions contínues als serveis públics  de qui deuria de afavorir-los, millorar-los, i en canvi està desmantellant-los? Per què la resposta de la societat no és majoritària i contundent davant d’ aquest robatori estratègicament planificat?

El que està passant-nos no és nou. Abans de la crisi ja estaven alimentant la nostra inacció, l’ individualisme insolidari, desmuntant la cohesió social, desfent i privatitzant el nostre patrimoni col·lectiu. Poc a poc, anaven  introduint  un llenguatge pervers, d’ enganys i embolics amb paraules i significats  que res tenen a veure amb la realitat, com posteriorment s’ha demostrat (“SANITAT I EDUCACIÓ PÚBLICA, amb gestió privada”. Açò que significa, que els empleats públics no estan capacitats per gestionar i fer bé el seu treball?).

Qui és el veritable responsable? Són aquells, els qui han exercit el poder, els qui amb els vots concedits han planificat, executat i fet polítiques de malbaratament del que és nostre, quan no de corrupció. Tot acompanyat pel poder financer amb una capacitat d’usura insaciable. Sí, són ells, els qui suposadament estaven més preparats perquè s’ han educat en “les millors escoles”, els més qualificats, amb títols i doctorats acadèmics, amb nomenaments de prestigi, “ELS MILLORS”. Sí, són ells, als qui els hem deixat les nostres vides en les seues mans. I ara se’n van “amb la cua entre cames” (però amb pensions estratosfèriques i sense cap responsabilitat...  pocavergonyes, quan més alt és el càrrec menys responsables són de les seues desfetes ) i els que queden continuen fent el que tenien previst, mentint-nos dia darrere dia, en cada decret, en cada nova decisió política, que no atén a les persones sinó al dictat dels mercats, del guany i del benefici depredador. Són especuladors de la vida de les ciutadanes i els ciutadans. Ho hem, has de consentir? Estem, estàs encoratjat per  les actuacions dels dirigents econòmics i polítics que ens fan pagar les seues trapelleries? Quan farem, faràs valdre la nostra dignitat?

Recuperem, RECUPERA la capacitat crítica i lliurepensant, les idees, l’acció  cooperativa i social. No podem, pots permetre que ens lleven el drets aconseguits durant moltes dècades, ni les nostres eines reivindicatives (manifestacions, vaga, accions de carrer,..) que han segut vàlides per a les millores socials. Posem en pràctica d’altres noves, igualment efectives,  davant dels decrets antisocials, davant les porres policials (què poca vergonya, feixistes de garrot, i es diuen representants del poble?. A qui representen amb el garrot en la mà? S’han atrevit a obrir el cap a el millor que pot tindre una societat, a joves estudiants defensant el seu dret a una educació pública de qualitat. I ara, els posaran en llaunes de sardines, en ràtios de 35 i 40 per aula, a qui pretenen enganyar, volen educar o domesticar?)

En aquest país estan passant massa coses perquè continuem, continues paralitzat, avergonyit i culpabilitzat del que no hem, has fet. Tenen cara, noms i cognoms, sabem qui són i el que volen, continuen jugant amb nosaltres, les institucions, la pròpia constitució, sense comptar amb les persones, només per a “repagar” allò que amb treball i lluita havíem aconseguit i ara ho liquidaran a preu de saldo i deixaran en mans privades. S’ ha fet insuportable tanta immundícia, és asfixiant aquesta angoixa. Hem, has d’ espolsar-te aquesta paràlisi i dir “PROU”

L’Assemblea 15M Safor-Valldigna fa una crida per recolzar totes les accions destinades a defensar el serveis públics. Des de la seua aparició,  el 15 M ha posat en valor la cohesió social, l’ educació pública, la sanitat universal i tots els serveis socials que refermen una societat veritablement democràtica.

El proper dimarts, 22 de maig, està convocada una vaga estatal en el món educatiu, amb manifestacions  a les places i carrers de les ciutats. Estudiants universitaris, d’ instituts, alumnat de les escoles, professorat,  mestres, mares, pares, ciutadans… està en joc el nostre futur. El robatori és real, l’ escola pública estan desmantellant-la, degradant-la amb les retallades i les mesures restrictives que estan imposant per decrets del govern central i del govern autonòmic. Ho poden disfressar de mil maneres, decrets i lleis “necessàries”, “por sentido común”, “como dios manda”, “perquè és el millor per a tots, hem de sacrificar-nos”, “porque hemos vivido por encima de nuestras posibilidades” (fins i tot ens han robat les paraules). No ens deixem embolicar més, “ÉS UNA ESTAFA”. Fem vaga i anem a totes les manifestacions convocades. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario