viernes, 27 de abril de 2012

Encetada campanya ILP pel dret a l'habitatge... SIGNA!


Aquest matí s'ha presentat a Gandia la campanya de recollida de signatures per a portar al Congrés dels Diputats la Iniciativa Legislativa Popular (ILP). La presentació estarà a càrrec de membres de l’Assemblea del 15M Safor-Valldigna i de la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca (PAH) de la Safor, que treballen conjuntament a la comarca, així com de federataris i federatàries que s’han sumat a la campanya. Ambdós col·lectius aprofitaran per fer una crida a col·lectius de la comarca que vulguen sumar-se a la tasca activa de recollida de signatures, que es materialitzarà amb una presentació de signatures a finals del proper mes d’octubre.

Descarrega i fes difusió
Aquesta tasca activa s’encetarà el proper dissabte 28 d'Abril, a les 12h., amb la recollida activa de signatures a peu de carrer i la tasca informativa que duran a terme membres de la comissió d’Habitatge de l’Assemblea del 15M Safor-Valldigna i la PAH de La Safor, a la entrada de la pasarel·la (Passeig de les Germanies). Amb aquest acte donaran tret de sortida a la campanya a la comarca, unint-se, així, a les 60 Plataformes d'Afectats per la Hipoteca i col·lectius afins de tot l'Estat espanyol, que presenten aquest dia en roda de premsa la iniciativa.

Es tracta d’una ILP per la dació en pagament retroactiva, la paralització de desnonaments, la moratòria del pagament de la            hipoteca, quan aquesta es produeïx per motius econòmics aliens a la seva voluntat i el lloguer social. Les persones que vulguen donar suport a aquesta mesura, sols hauran de signar als fulls degudament encunyats, a càrrec dels col·lectius que es sumen a la campanya. Tenim fins al 31 d'octubre de termini per recollir 500.000 signatures a tot l'estat, tot i que pensem que aconseguirem multiplicar aquesta xifra.

Aquesta és una resposta del 99%, de la ciutadania, propositiva, concreta i resolutiva al terrible problema hipotecari que està patint una gran part de la població, amb més de 350.000 execucions hipotecàries a tot l'Estat espanyol des que comencés la crisi, i una mitjana de 212 cada dia l'any passat.

El govern ha reconegut la magnitud de la problemàtica, amb el Reial decret llei 06/2012, de 9 de març, de "mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos". No obstant això, des de la PAH hem denunciat en nombroses ocasions, aquest document com un autèntic engany que, a més, ha generat confusió i falses esperances entre les milers de famílies afectades.

Per comprovar la "ètica" de les entitats financeres n'hi ha prou amb remetre'ns als fets. La setmana passada vam haver de realitzar 10 concentracions desnonaments a Madrid, Barcelona, ​​Castelló i Almoines (http://acampadagandia.blogspot.com.es/2012/04/aturat-el-desnonament-almoines-que-si.html), promogudes per Bankia, Banesto, BBVA, Citibank, CAM totes elles adherides al "Codi de Bones Pràctiques". I algunes d'elles van acabar en despietats desallotjaments forçosos de famílies senceres, inclosos menors i grans amb mensvàlues.

És el moment de la societat civil organitzada exigim un canvi de la Llei Hipotecària, perquè quedar-se sense habitatge i seguir pagant per ella tota la vida és violència i una nova forma d'esclavitud en el segle XXI.

Us agraïm la vostra participació. Totes i tots junts! SI PODEM!

1 comentario:

  1. La darrera ILP en la que vaig signar (i probablement la darrera de la meua vida en la que signe) va ser en favor de rebre TV3 al País Valencià. 2 anys tancada en un calaix (primer es negaven a tramitar-la) i després, quan finalment la van tramitar, la van tombar a la 1a de canvi.

    No vull desmoralitzar, però malauradament he comprovat que les ILP no serveixen per a res. Són una eina més per a entretindre al personal, per a fer malbaratar forces i, finalment, per a desmoralitzar, a base de fer creure la il·lusió que la ciutadania pot fer alguna cosa des de la seua iniciativa.

    ResponderEliminar