miércoles, 18 de enero de 2012

DE L'AMPA DE L'INSTITUT VALL DE LA SAFOR DE VILALLONGA
Escrit enviat a les mares i pares de l'alumnat  informant-los de la situació de l'IES Vall de la Safor i la convocatòria, per al pròxim dimecres 18 de gener, d'una concentració-tancament on es plantejarà la situació del centre i actuacions per als pròxims dies.
Entre elles, es presenta la possibilitat de no enviar els alumnes a classe davant la situació de no reunir el centre les mínimes condicions d'habitabilitat amb temperatures baixes, falta de paper higiènic i fins i tot clarió i paper per a les classes. Possibilitat que serà plantejada en assemblea així com altres actuacions a curt i mitjà termini.
Gràcies pel vostre interés i difusió.
Estimats pares/mares:

Com ja vos vam comunicar el mes passat la situació econòmica de l'institut a què acudixen els nostres fills/es és cada vegada més preocupant. Si fa un mes vos vam dir que el Centre tenia un deute de 7.000 €, a hores d’ara ja ascendix a 15.000 € i no és superior perquè cap proveïdor (coneixent la nefasta situació econòmica de la Generalitat Valenciana) vol subministrar res a l'Institut.
La subvenció que el nostre Centre hauria de rebre de la Conselleria d’Educació pels dos quadrimestres que es deuen de 2011 ascendix a més de 50.000 €. Al no disposar d'estos diners no es pot pagar el manteniment de la fotocopiadora ni de l'ascensor, tampoc es poden comprar folis, clarió ni qualsevol altre tipus de material d'oficina, es deuen ja tres rebuts de la llum i el que és més greu per a la salut i benestar dels nostres fills/es, ja no es pot comprar gasoil per a la calefacció.
D’això la premsa ja se n’ha fet ressò, però desgraciadament la situació de l'IES Vall de la Safor no és única, i són la immensa majoria dels centres públics valencians els que patixen les mateixes penúries. El dissabte 14 van publicar diverses notícies que alguns instituts d'Alacant havien rebut avisos d'Iberdrola que se'ls tallaria la llum per impagament de les factures.
Davant d’estos fets, no ens queda més remei als pares i mares que mobilitzar-nos per a fer saber a la societat, i sobretot als polítics que actualment dirigixen la Conselleria d’Educació que no estem disposats que esta situació es prolongue i que no escatimarem cap esforç en aconseguir-ho. No és de rebut que mentres els centres d'ensenyament patixen una situació insostenible es continue mantenint esdeveniments tan prescindibles com la Fòrmula 1 o es construixen aeroports sense avions. Ni els nostres fills/es ni nosaltres, tenim cap culpa que durant estos últims anys hagen malbaratat diners que no eren seus, sinó de tots els contribuents valencians. Si han de fer retalls econòmics que se'ls facen dels seus privilegis.
El primer acte que l'AMPA realitzarà i per al que vos demanem el vostre suport i recolzament serà una concentració-tancament (amb mantes i llanternes) d’una hora el proper dimecres dia 18 de gener a les 20 hores al mateix Institut per a exigir que d'una vegada abonen les subvencions de 2011, perquè l'Institut puga realitzar normalment les seues funcions, i la qualitat de l'ensenyament dels nostres fills i filles no es veja més perjudicada del que esta sent en estos moments.
Esperant la vostra assistència (en companyia dels vostres fills i filles) a l'acte del dimecres, rebeu una salutació ben cordial de la directiva de l'AMPA.



No hay comentarios:

Publicar un comentario