martes, 22 de noviembre de 2011

CADENA HUMANA PER SALVAR L'ARBRAT DE LA PLAÇA JAUME I (pl. dels Colomets)

L’Assemblea 15M Safor-Valldigna, la Plataforma Pels Pobles de la Safor, el Grup d'Ecologia i Lluita (GEL), el GEMAS (Grup d'Estudis Mediambientals de la Safor), Samaruc (Ecologistes en Acció de Gandia), Arc de Mig Punt (Associació Memòria i Patrimoni de la Safor-Valldigna), Col·lectiu de Mestres de la Safor i Escola d'Estiu Marina-Safor convoquem a la ciutadania a participar, el proper dissabte, en una cadena humana per protegir, de manera simbòlica, però contundent, l’arbrat de la Plaça Jaume I de Gandia. L’acció també vol denunciar el malbaratament de diners públics en obres innecessàries, mentre que les necessitats bàsiques de moltes famílies continuen desateses per part dels governs municipals i autonòmic.

El proper dissabte, 26 de novembre, a les 12,30 hores, membres de l’assemblea, militants i simpatitzats de la lluita ecologista i ciutadana, la ciutadania en general, grans i menuts, formarem una cadena humana al voltant de la plaça Jaume I, per a protegir-la, davant les obres de remodelació que estan executant-se i que suposaran el trasllat fora de la plaça de part del seus arbres, així com la substitució d’altres, en detriment d’un model d’arbrat mediterrani i ombrívol, com el que hi havia, fins ara. De manera simbòlica, però amb un missatge contundent, unirem les nostres mans en favor de mantenir els arbres a la plaça i en contra de fer despeses innecessàries com aquesta, en un moment en el qual les necessitats bàsiques de la ciutadania i l’endeutament haurien de fer servir més el sentit comú a l’hora d’executar obres com aquestes.

Donades les preses i la poca participació ciutadana en aquestes decisions que afecten a tota la ciutadania, res hem pogut fer per canviar, fins al moment, el rumb d’aquesta remodelació. Així que dissabte, acudirem a aquesta cadena humana vestits de dol rigurós. Dol per la manca de participació ciutadana, inexistent, en aquest procés; dol pel trasllat del pitòspor (veurem si sobreviu); dol pels til·lers que, si no recapaciten des del Consistori, seran traslladats fora de la plaça i, possiblement, moriran com a conseqüència.
Una vegada finalitzada la cadena humana, grans i menuts podran participar en una visita guiada per la plaça, a càrrec de Xavi Ródenas (enginyer forestal i membre de la Plataforma pels Pobles de La Safor), qui farà un recorregut per cadascun dels arbres (dels encara presents i dels ausents), del seu valor i la seua contribució a la vida i a un model de ciutat mediterranis.

Anirem informant de les futures accions en defensa de l’equilibri social i mediambiental de la nostra ciutat i, per tant, dels qui formem part d’ella.

VINE TU I PORTA A TOTES LES PERSONES QUE PUGUES!
LA UNIÓ ENS FÀ MÉS I MÉS FORT@S!

No hay comentarios:

Publicar un comentario