jueves, 15 de septiembre de 2011

El 25 de setembre ens manifestem a Gandia pel dret a l'habitatge, dació en pagament retroactiva, stop desnonaments i lloguer social


L'Assemblea La Safor-Valldigna es suma a la convocatòria estatal de la Plataforma d'Afectats per la hipoteca

Una de les conseqüències més dramàtiques de l'esclat de la crisi econòmica i la punxada de la bombolla immobiliària ha estat la pèrdua de l'habitatge de milions de persones al nostre país que no han pogut fer front a la quota hipotecària per dificultats econòmiques. Només en els primers 3 mesos de l'any s'han desnonat a 15.491 famílies de casa seva. Per això, convoquem a una MANIFESTACIÓ el proper 25 de setembre, a Gandia.

Partirem a les 18 h de la Plaça de la Indignació (antiga plaça de l’Ajuntament), a Gandia, per EXIGIR:

- La regulació de la dació en pagament (en lliurar el pis es cancel.le el deute hipotecari) i el desbloqueig de la Iniciativa Legislativa Popular presentada per la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres agents socials.

- Una moratòria dels desnonaments per motius econòmics mentre les entitats financeres continuen acumulant milers de pisos buits que no estan complint la seva funció social.

- La reconversió del parc d'habitatges buits i executades en un parc de lloguer social per fer efectiu el dret a l'habitatge.

El dret a l'habitatge és un dret fonamental que ens afecta a tots/es. És hora que la classe política decidisca a quins interessos respon, si als de la ciutadania o als del poder econòmic.

L'itinerari d'aquesta manifestació ha estat pensat per recórrer des del centre de la ciutat fins a les zones on més desnonaments estan patint les famílies que estan quedant-se al carrer per no poder fer front al pagament de la hipoteca. Així, la marxa partirà de la Plaça de la Indignació (antiga plaça de l'Ajuntament), a les 18 hores. Continuarà pel carrer Duc Alfons el Vell, Passeig de les Germanies, Carrer Abad Solà, Avinguda de Beniopa, Carrer 1 de Maig, Av. de les Esclaves i Carrer Madrid per a finalitzar als Jutjats.

Accions prèvies

Abans del dia 25, l'Assemblea La Safor-Valldigna té previstes distintes accions, adreçades a conscienciar a la ciutadania del drama humà que envolta aquesta situació i la necessària visibilització d'aquesta problemàtica. Les accions proposades son les següents:

Assemblea d'aturats: hui dijous, 15 de setembre, s'ha celebrat al SERVEF de Gandia, la primera assemblea d'aturats que ha comptat amb la participació de membres del 15M i aturats i aturades que, mentre esperaven a la cua, han aprofitat la ocasió per a opinar, exposar la seua problemàtica i valorar la possibilitat d'autoorganitzar-se, a través de la estructura de l'Assemblea La Safor-Valldigna. Aquesta acció es repetirà el proper dijous, 22 de setembre, amb l'objectiu de seguir visibilitzant i donant veu als qui més durament estan patint les conseqüències de la crisi.

Xarrada informativa: “El testimoni dels qui reclamen el dret a una vivenda”: aquesta xarrada estarà a càrrec de persones que han patit desnonaments i que s'han mobilitzat per a lluitar pel dret a l'habitatge. Serà el proper dimarts, 20 de setembre, al carrer Abad Solà, a les 19 hores.

Més informació:

E-Mail: afectats.lasafor@gmail.com
Blog: http://afectatslasafor.wordpress.com
Facebook: Afectats per la hipoteca de la Safor

1 comentario:

  1. Es hora de hacernos oír!!! Todos juntos hoy a las 18:00h en la Plaza de la Indignación!

    ResponderEliminar