lunes, 21 de noviembre de 2011

LA CIUTADANIA ATURA EL DESNONAMENT DE CAROLINA I LA SEUA FAMÍLIA A BENIARJÓ

Els desnonament de Carolina i altres cinc membres de la seua família (entre els quals s’hi troben dos menors de cinc anys) ha sigut aturat aquest matí, gràcies a la solidaritat i la determinació contundent de vora un centenar de persones davant de casa seua. La comissió judicial no ha pogut accedir a la vivenda, motiu pel qual ha decidit suspendre la execució. Segons contempla la llei, el segon llançament (ordre de desnonament) no pot produïr-se abans de 30 dies. A hores d’ara, Carolina, acompanyada de membres de la comissió d’Habitatge de l’Assemblea 15M Safor-Valldigna, s’hi troba al jutjat de guàrdia de Gandia per presentar un recurs que permeta a aquesta família continuar com a llogatera en la seua casa i per a tindre la confirmació per escrit de la suspensió del desnonament.

Un centenar de persones s’han concentrat, des de les 10,30 hores del matí, davant la casa de Carolina Fernández. Gent solidària, en desacord, per una banda, amb l’abús perpetrat dels bancs i d’acord, per l’altra, per a fer front al que consideren una injustícia. Gent vinguda des de les assemblees de València, Sueca i Torrent; membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València; jubilats, pensionistes, veïnat de Beniarjó i, fins i tot, els estudiants de l’Institut del poble.  Totes i tots, a una veu, han format un front únic davant la casa de Carolina. Una unió que ha aconseguit que el secretari judicial i la procuradora de Bancaixa hagen decidit suspendre, per a hui, el desnonament. D’altra banda, no comptaven amb l’autorització necessària per canviar el pany de la casa. Motius, tots dos, que consten al document que ha emés el jutjat de Gandia explicant els motius de la suspensió. La concentració, que comptava amb les autoritzacions pertinents, ha comptat, també, amb la presència de set cotxes de la Guàrdia Civil. 

A hores d’ara, Carolina, acompanyada per membres de la comissió d’Habitatge de l’Assemblea 15M Safor-Valldigna, s’hi troba als jutjats, per presentar un escrit al jutjat de guàrdia, demant poder quedar-se com a llogatera. De moment, no li ha sigut notificada la data de la segona ordre de desnonament (en cas que no accepten que Carolina es quede com a llogatera) que, segons dicta la llei, no pot ser abans de 30 dies.
Cal recordar que la casa on viu Carolina és d’ella. Però un dels seus fills va rebre una hipoteca de  Bancaixa per a comprar un pis i ella va eixir d’avaladora. El fill no  ha pogut pagar la hipoteca; ell ha perdut el pis que va comprar i ara Bancaixa  agafa la casa de Carolina per ser avaladora. Per això, s'ha presentat a la entitat bancària una proposta, per la qual Carolina podria quedar-se amb la seua casa com a llogatera, pagant el 30% dels seus  ingressos i no quedar-se al carrer. La resposta sempre ha estat negativa, malgrat que aquesta mesura ha estat aplicant-se, a proposta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, a distints punts de l'Estat. Esperem que l’acció  de hui òbriga els ulls als directius de Bancaixa. Les assemblees populars del 15M, les PAH i la ciutadania continuarem fent costat a totes les famílies fins el final.

Davant la injustícia, militància ciutadana! 
Cap família al carrer, la vivenda és un dret!


3 comentarios:

  1. ENHORABUENA !!!, si estamos unid@s un mundo más justo es posible!!!. Gracias a tod@s. Seguimos adelante !!!.

    ResponderEliminar
  2. Dación en pago ya !
    Carolina no habría resultado afectada si la dación en pago estuviera ya funcionando.
    Ya está bien de abusos bancarios !!
    julius caesar

    ResponderEliminar