sábado, 19 de noviembre de 2011

Dilluns, STOP DESNONAMENT!


El proper dilluns, 21 de novembre, a les 11 hores del matí, Bancaixa tirarà al carrer a Carolina Fernández i la seua família. Aquest cas no és l'únic al seu poble, Beniarjó, on vora una trentena de famílies estan en situació d'execució hipotecària o, el que és el mateix, van a ser desnonades pels bancs, davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca. A La Safor, s'han registrat més de 2.500 desnonaments des de l'any 2006. Mentre, a tot l'Estat, la xifra de desnonaments supera la mitja de 172 ordres judicials al dia. La ciutadania, les assemblees populars del 15M de la comarca i el veïnat de Beniarjó estem cridats a donar suport a esta família i mostrar la nostra solidaritat. Així ho farem amb una concentració pacífica, dilluns, davant la casa de Carolina (C/ Canonge Montaner nº 9), que començarà a les 10.30 hores.


Durant les últimes setmanes, la comissió d'Habitatge de l'Assemblea Safor-Valldigna ha intentat mediar amb Bancaixa, per evitar que tiren al carrer a aquesta família. La casa on viu Carolina és d’ella. Però un dels seus fills va rebre una hipoteca de Bancaixa per a comprar un pis i ella va eixir d’avaladora. El fill no ha pogut pagar la hipoteca; ell ha perdut el pis que va comprar i ara Bancaixa agafa la casa de Carolina per ser avaladora. Per això, s'ha presentat a la entitat bancària una proposta, per la qual Carolina podria quedar-se amb la seua casa com a llogatera, pagant el 30% dels seus ingressos i no quedar-se al carrer. La resposta sempre ha estat negativa, malgrat que aquesta mesura ha estat aplicant-se, a proposta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a distints punts de l'Estat. 


Davant d'això, i de la situació dramática que afecta a vora dues centes persones diàriament a tot l'Estat, tenim que Bancaixa (Bankia) repartix 10 milions d’€ entre el seu president, Rodrigo Rato, el vicepresident, José Olivas, i el conseller delegat de Bankia, Francisco Verdú.

                                La vivenda és un dret! Cap persona al carrer! 


Comissió d'Habitatge
Assemblea 15M Safor-Valldigna
Facebook: Afectats La Safor
Correu electrònic: afectats.lasafor@gmail.com



No hay comentarios:

Publicar un comentario