miércoles, 28 de septiembre de 2011

Denunciem interefències al dret de reunió i a la llibertat d’expressió

Aquest matí, un grup (inferior a 20 persones) de ciutadans i ciutadanes lliures ens hem reunit a la plaça de la Indignació amb l’objecte d’acompanyar altre company, Waseem, als jutjats, on el seu pis anava a eixir a subhasta. Un tràmit que, oficialment, deixava la casa de Waseem ens mans del millor postor. Unes mans que no poden ser les seues. Al temps, els qui ens solidaritzem amb aquestes persones, hem sofert interferències al dret de reunió i a la llibertat d’expressió que recull la Constitució espanyola, per part d’agents de la Policia Nacional que, en primer lloc, han dit que no teniem permís per a manifestar-nos (no estaven manifestant-nos, sols haviem quedat, com qualsevol gandià, a la plaça de la nostra ciutat) i que, en segon lloc, no podiem traure pancartes davant dels jutjats.

És per això, que, a banda de la manca d’humanitat que caracteritza els processos de subhastes i desnonaments, clarament injustos, també volem denunciar les interferències que, com a ciutadans i ciutadanes lliures, pateixen els qui ens solidaritzem amb ells, amb l’acompanyament i el suport que els donem els dies de subhasta i/o desnonament, respectivament. Aquestes han estat les interferències sofertes hui al matí, per un grup de persones (insistim, menys de 20), quan ens hem reunit a la plaça de la Indignació per fer costat a Waseem: la Policia Nacional, asabentada de cadascun dels nostres pasos, ens esperava a la plaça, enllestida per a identificar-nos. És curiós, però, de repent, gent que mai hem hagut d’identificar-nos, en menys de 4 mesos hem hagut de fer-ho cada vegada que participen en qualsevol iniciativa ciutadana, vinculada al 15M.

En este sentit, denunciem que aquesta actuació policial interfereix en el nostre dret de reunió, que la Constitució estableix a l'article 21: “1.Se reconoce el derecho de reunión pacífica y sin armas. El ejercicio de este derecho no necesitará autorización previa. 2. En los casos de reuniones en lugares de tránsito público y manifestaciones se dará comunicación previa a la autoridad, que sólo podrá prohibirlas cuando existan razones fundadas de alteración del orden público, con peligro para personas o bienes”

Per altra banda, volem també denunciar més interferències, en aquest cas, a la nostra llibertat d'expressió, quan no ens han deixat traure les pancartes. L’article 20 de la Constitució espanyola, sobre aquesta llibertat, d’entre altres, assenyala,
 al seu apartat 1. a): “Se reconocen y protegen los derechos: A expresar y difundir libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, el escrito o cualquier otro medio de reproducción”.

Sobre els bancs

El grup de suport a Waseem s’ha adreçat, després dels jutjats, a la entitat bancària responsable de la hipoteca del seu pis, Bancaixa. El tracte ha estat marcat per la indiferència i la falta de solidaritat amb la situació de Waseem. En aquest cas, els diners han estat per damunt de les persones. Per altra banda, volem assenyalar que altra sucursal d’aquesta mateixa entitat han estat més receptiva a les propostes de dació en pagament, d’entre altres. És per això que reclamen a tota la banca l’assumpció d’aquest tipus de mesures, sense més dilació.

Ací vos deixem la notícia que ha eixit en el Levante:



2 comentarios:

  1. hoy la policía ha desalojado dos casa ocupadas por gente afectada por los desahucios en el Rabal de Gandida (lo he oído en la radio)

    ResponderEliminar
  2. los abogados de oficio se manifiestan en Valencia porque no les pagan

    ResponderEliminar