viernes, 3 de noviembre de 2017

NO SOM DELICTE I NO TENIM POR!

COMUNICAT DE PREMSA



“NO SOM DELICTE. NO TENIM POR”
 DELEGACIÓ DE GOVERN DESESTIMA LES AL·LEGACIONS DE LA PAH SAFOR I SANCIONA, DEFINITIVAMENT, 2 ACTIVISTES
  • Recordem que la Policia Nacional va denunciar dos activistes de la PAH Safor-Valldigna, el 2016, per pegar amb “celo” cartells en una sucursal de Cajamar, sita al Passeig de les Germanies de Gandia. 

  • La Plataforma denuncia la repressió que han sofert per una acció solidària i pacífica de lluita contra els desnonaments. 

Gandia, 03/11/2017.- La delegació de Govern ha desestimat les al·legacions de la PAH Safor i ha dictaminat, sense que hi càpiguen més recursos, que dos activistes de la PAH Safor hagen de pagar una multa de 100 euros cadascú d’ells, per haver pegat amb “celo” uns cartells en una sucursal bancària de Gandia. Aquesta decisió s’empara en la Llei Mordassa, aprovada pel Partit Popular, i que està servint al govern per reprimir les accions solidàries de diversos col·lectius, entre ells, la PAH.
Recordem que va ser la Policia Nacional la que va denunciar, al 2016, a dos membres de la PAH Safor-Valldigna, per haver pegat en cinta adhesiva ("celo") cartells a una sucursal de Cajamar del Passeig de les Germanies de Gandia, en defensa dels drets de les persones afectades per la hipoteca.
Els dos activistes de la PAH Safor-Valldigna van rebre una multa, amb el següent detall: 
“Estos hechos pueden ser constitutivos de una infracción Leve, tipificada en el articulo 37.13) de la Ley Orgánica 4/2015, de 30 de marzo, de protección de la seguridad ciudadana y susceptibles de ser sancionados con una multa de 100€ a 600€. Además se podrán imponer las sanciones accesorias previstas en el artículo 39.2 de la citada Ley. Por estos hechos se propone la sanción de 100€”

Des de la PAH Safor vam denunciar aleshores l’aplicació de la Llei Mordassa, que l’únic objectiu que té és amedrentar l’acció solidària de la ciutadania, com ja es va veure també cap a altre col·lectiu de la comarca. Un any després, i no admesos els recursos presentats pels activistes, la setmana passada almenys un d’ells ja ha rebut ratificació de la sanció, contra la qual ja no té cabuda més recurs. 
Cap agressió sense resposta
Des de l’assemblea de la PAH Safor s’ha acordat denunciar aquesta repressió i és per això que aquest matí s’han adreçat a la oficina de Cajamar de Gandia, sita a la Plaça de Crist Rei, per denunciar amb una ‘performance’ l’arbitrarietat en l’aplicació d’aquesta llei: “Hem representat amb caretes de polítics i representants institucionals corruptes, com aquests, que han furtat a la ciutadania, no es veuen perseguits/des per cap llei i se’n van “de rositas” després de tot el mal que han fet. I pel contrari, per a les persones que estem lluitant pacíficament perquè altres persones veguen respectats els seus drets, es preparen lleis específiques -com ara la ‘llei mordassa’- per tal de reprimir-nos i intentar disuadir-nos del nostre objectiu. Però no ho aconseguiran” -asseguren fons de la PAH Safor-. Aquesta llei i les seues sancions ens ratifiquen en que les nostres accions són més necessàries que mai”, conclouen.
Després d’aquesta petita “performance”, els membres de la PAH Safor han procedit al pagament d’una de les multes, que han realitzat entre vàries activistes, i amb monedes, per tal de fer una mena d‘ocupació-protesta legal dins de l’entitat bancària.





No hay comentarios:

Publicar un comentario