jueves, 12 de noviembre de 2015

LA PAH SAFOR ACONSEGUEIX DUES NOVES DACIONS EN PAGAMENT AMB BANKIA

Gandia, 12/11/2015.- La lluita de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor continua avançant i ha aconseguit duess noves dacions en pagament, per a dos veïns de la comarca, que formen part d’aquesta PAH: José Antonio, veí de Beniarjó; i Aminata, veïna de Gandia.  

Haver aconseguit les dacions en pagament suposa la fi d’un calvari que, en ambdós casos, va començar quan l’atur va fer que no pugueren fer front al pagament de les quotes hipotecàries. En el cas de José Antonio, que vivia sol, ha significat una nova oportunitat per a començar de zero: “He ha hagut a tornar a viure amb els meus pares. Continue a l’atur i no reb cap tipus de prestació. Però, al menys, he pogut alliberar-me d’un deute vitalici (de més de 100.000 euros) per una vivenda que anava a acabar perdent”,  explica. Actualment, forma part d’un grup de treball de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor que treballa amb el tema de les “titulitzacions”, altra “gran estafa”, expliquen des de la PAH

El cas d’Aminata es va materialitzar el passat divendres. Aminata és una emigrant senegalesa que ha hagut de fer front a tot aquest procés sola, ja que el seu marit, donada la situació d’atur, ha hagut de retornar al seu país d’origen. La PAH ha estat al seu costat fins que s’ha signat la dació en pagament. Aminata ha quedat, per fi, i gràcies a la mobilització ciutadana, alliberada del deute de més de 30.000 euros que pesava per a la seua família. 


En més de 4 anys de lluita a la comarca, la PAH Safor ha aconseguit dacions en pagament, condonacions del deute, lloguers socials, reestructuracions bancàries segons llei i, el més important de tot, que les persones afectades no es trobaren soles davant l’estafa hipotecària. “El suport mutu de les assemblees que venim celebran setmanalment des de maig de 2011 són la clau del nostre funcionament i del principi de la fi de l’aïllament de les persones afectades”, expliquen des de la PAH.

Dades desnonaments

És de domini públic que centenars de milers de famílies han perdut el seu habitatge a instàncies de les entitats financeres al no poder pagar les quotes hipotecàries a causa de l'anomenada crisi econòmica. El sofriment ocasionat per les més de 642.104 (dades sense desagregar, segons el CGPJ) demandes d'execucions hipotecàries ha tingut un desenllaç fatal amb l'explosió de més de 429.049 desnonaments, 95.793 al País Valencià. Les últimes dades desagregades de l'INE corroboren aquesta tendència, ja que només en el segon trimestre de 2015 8.675 famílies –d'elles 2,213 al País Valencià- han rebut la demanda d'execució hipotecària.

Campanya “Exigències PAH”


La PAH s’hi troba actualment immersa en una campanya estatal anomenada “Exigències PAH” i de la que pròximament informarem als mitjans de comunicació, a la societat i als partits de la comarca. “De cara a les eleccions”, expliquen, “els partits han d’agafar compromisos de vertader canvi, que hauran de transformar en fets. Del contrari, els assenyalarem públicament”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario