jueves, 26 de marzo de 2015

PAH SAFOR DEMANA UNA AGENDA D’ACOMPLIMENT PER A LA MOCIÓ SOBRE “EL DRET A L’HABITATGE”

La PAH Safor demana l’acompliment de la moció aprovada per unanimitat a l’últim plenari i assegura que vetllarà perquè aquesta no es quede en “paper mullat”.

“Celebrem que, per fi, s’aprove una moció com aquesta. Esperem que no es tracte d’una mesura de maquillatge electoralista. En cas que així siga, ho denunciarem públicament davant la ciutadania. Estem cansades de caretes. Volem solucions reals”, afirmen des de la Plataforma.

Gandia, 26/03/2015.- “Satisfetes però amb cautela” Així prenen des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Safor l’aprovació, per unanimitat, a l’últim plenari de l’Ajuntament de Gandia, celebrat el passat 12 de març, de la moció presentada pel Grup Municipal Bloc-Verds Compromís, “relativa a les noves mesures que han d’aprovar-se pel dret a l’habitatge i a la millora de les condicions de vida de les famílies”

Des de la PAH Safor valoren positivament aquesta aprovació per part de tots els partits polítics. Però expressen, també, que és necessari que aquesta “declaració d’intencions” es concrete en una agenda real que establisca els passos, amb dates, mesures i partides concretes, que faran possible tot allò que recull la moció.

Amb la intenció de vetllar perquè això siga així, des de la PAH Safor recorden què:

1. Tal com recull el primer punt dels acords (“Declarar el municipi de Gandia com a ZONA LLIURE DE DESNONAMENTS”) s’ha de crear un “Pla municipal d’habitatge social que regule degudament les mesures de foment per a evitar la desocupació permanent i injustificada d’habitatges”. Des de la PAH Safor recorden que això ha de dirigir-se, principalment, a la gran quantitat d’habitatges buits que tenen les entitats bancàries. L’Ajuntament, per a la Plataforma, podria fer complir aquest primer punt dels acords negociant amb els bancs una eixida al mercat del lloguer, a preus socials, de tota la borsa d’habitatges que tenen tancats, fent difícil l’accés al lloguer de moltes famílies que, hui en dia, estan enfrontant serioses dificultats per trobar un pis. “Sobretot”, assenyalen, “aquells bancs que han estat rescatat amb els nostres diners (diners públics) haurien de ser els primers a traure els habitatges i fer-ho, insistim, a preus assequibles per a la ciutadania”.

2. Al segon punt, els acords parlen de la creació d’un “registre municipal d’habitatges destinats al lloguer social i un registre municipal de sol•licitants d’habitatges de lloguer social”. Com que al punt 2.2. d’aquest acord es té en compte a la PAH en la creació d’aquest últim, des de la Plataforma reiteren que volen començar el pròxim mes d’abril a treballar perquè aquest registre s’inicie el més prompte possible: “Ja que són moltes les famílies que, al no poder accedir a un lloguer, estan vivint amuntegades en habitacions. Això està passant a Gandia”.

3. Al tercer punt, que tracta sobre fer “modificacions en les ordenances municipals encaminades a arreplegar l’exempció de taxes i impostos a les persones en risc d’exclusió social o desnonament”, des de la PAH recorden que si bé eixe grup de persones són prioritàries, no es pot oblidar que la dificultat en el pagament de taxes i impostos està afectant a famílies que, si bé no estan en situació de vulnerabilitat extrema, sí estan tenint que triar entre pagar els impostos i altres necessitats familiars. Demanen, per tant, que s’amplie la mesura a un espectre de la societat més ampli, amb uns criteris de valoració que contemplen també aquestes circumstàncies. “Com sabem hi ha persones que treballen, però són persones pobres que treballen, ja que, malgrat tindre un sou, no arriben a final de mes”, expliquen.

4. Sobre el paper com a intermediari de l’Ajuntament de Gandia amb les empreses subministradores d’aigua i electricitat, la PAH Safor demana que l’acord marc es signe de manera urgent. “Moltes famílies pateixen els tallaments en el subministrament i es veuen abocades a viure en condicions inhumanes. Necessitem una data que faça efectiu eixe acord i mesures concretes que establisquen els procediments per a la dita intermediació aprovada pel ple de l’Ajuntament”, afirmen des de la PAH Safor.

Aquests punts, per a la PAH Safor, han de començar a materialitzar-se immediatement perquè, tal com assenyalen, “ja arriben tard”: “Per a nosaltres els fets són els que compten. Per això urgim a tots els grups municipals que per unanimitat van aprovar aquesta moció a què es posen les piles. I els recordem què si es tracta d’una mesura de maquillatge electoralista, ho denunciarem públicament davant la ciutadania. Estem cansades de caretes. Volem solucions reals”, afirmen des de la Plataforma.

Per últim, la PAH Safor celebra que, per fi, l’Ajuntament de Gandia reculla moltes de les demandes que fa 4 anys venen demanant des de la Plataforma i insta al seu acompliment abans de les pròximes eleccions municipals. També, recorda, està a disposició del Consistori per vetllar perquè el dret a l’habitatge digne siga una realitat per a les famílies de Gandia, ja que –malauradament- fa temps que ha deixat de ser-ho.                                                                                                                                  

No hay comentarios:

Publicar un comentario