martes, 18 de febrero de 2014

MARXES DIGNITAT 22M SAFOR-VALLDIGNA

El proper dissabte, 22 de febrer, s'ha convocat a les 11.30 hores, a una assemblea en la Plaça de la Indignació (antiga plaça Major), de Gandia, per a tractar les possibles accions a realitzar a la Safor-Valldigna, de cara a la marxa estatal convocada per al 22 de març a Madrid, per part de diferents organitzacions locals i polítiques.

Fem difusió !!!

Salut



Manifest marxes: (ESBORRANY: 15/02/2014)

Ens trobem davant d’un moment absolutament límit. L’atur, la precarietat, la pobresa, la repressió i les polítiques retrògrades, entre molts altres motius, ens posicionen en un moment de màxima alerta que necessita que totes i tots ens mobilitzem per recuperar els nostres drets i revertir la situació de manera contundent.

Les dades CLAMEN PER SÍ SOLES: 6 milions de persones sense treball; centenars de milers de persones expulsades de les seues cases; milers de persones a les quals se’ls nega l’assistència sanitària; pobresa (més de 12.5 milions de persones sobreviuen amb menys de 7.040 euros a l’any); emigració massiva de milers de joves; eliminació de drets laborals; congelació i decreixement de les pensions…i, sobre tot, i perquè no puguem posar cap PERÒ a aquesta destrucció dels nostres drets, una eliminació real del dret a la dissidència, a la vaga, a la protesta, utilitzant les lleis per posar-nos una mordaça. No ho aconseguiran.  .No es respira llibertat i quan milers de persones ixen al carrer, la resposta és més i més repressió. Per això, ara més que mai, la nostra contestació sols pot ser la resistència i la desobediència.

És per això que ens mobilitzem i lluitem per DIGNITAT, perquè s'està demostrant que la Lluita és l'Únic Camí (Gamonal, Sanitat de Madrid……, etc) si no volem acabar en un carreró sense eixida possible. Per tot açò, des de La Safor-Valldigna acudim i formem part de les MARXES DE LA DIGNITAT. Volem fer palés el nostre rebuig a les polítiques socials, econòmiques i de tot tipus que practiquen els governs de la troika i treballar per un canvi de polítiques per unes altres que responguen als interessos del 99% de la població. 

Recolzem les Marxes perquè  els poderosos i els seus representants, el poder polític, estan utilitzant les lleis com a armes de destrucció massiva de drets i llibertats. Pensem que la situació demana una resposta col•lectiva de la classe treballadora, de la ciutadania en general i de tots i cadascun dels pobles que dia rere dia veuen com els seus drets s’esvaeixen sota governs corruptes que dediquen els seus esforços a aplicar polítiques antisocials que retallen i empobreixen les nostres vides amb el fi de complaure les institucions que conformen la Troika com l’FMI, la UE i el BCE. Polítiques que es veuen condicionades per un deute il•legítim, adquirit pels governs amb el BCE i la banca alemanya i francesa amb l’únic objectiu de salvar la banca. Els interessos d’aquest deute, suposen el desmantellament de la sanitat pública, de l’ensenyament, de la llei de dependència i de tot el conjunt de les ajudes socials.

Davant la manca d'una resposta social prou contundent, ara pretenen noves propostes de llei encara més autoritàries: llei de Seguretat Ciutadana, llei anti-vaga, llei contra el Dret de les dones a decidir sobre el seu cos. Mentre intenten amordaçar la classe treballadora, les dones i la ciutadania en general, “apuntalen”  l’empresariat, nacional i internacional, les “elits” econòmiques i la “burgesia” política, a costa d’arrossegar els nostres drets, fent gal•la d’una impunitat quasi total. I, per si fora poc, pretenen “eixir” de la seua crisi augmentant l'explotació de la majoria de la població, i també dels recursos naturals. 

No ens deixem enganyar. No es tracta d’eixir de la crisi, de la seua crisi, per tornar al model d’abans; doncs, eixe model és el que ens ha dut a la situació actual. Es tracta de sorgir del sistema capitalista. El contrari significarà tornar a alimentar la bèstia que, com ara, tornarà a engolir-nos. I no sols s’ens està emportant per davant a nosaltres, les nostres vides i les de les nostres filles i fills. No oblidem que aquest model depredador està carregant-se el planeta, creixent a una velocitat inasumible, amb un consum de recursos vertiginós. Sense atendre a una realitat, com és que no podem créixer de forma il•limitada en un planeta de recursos limitats. Per tant, una eixida del capitalisme ha d’anar indissolublement unida a la desacceleració urgent del model de consum de recursos i d’una convivència real amb el medi que ens acull: el planeta terra. 

Tampoc podem oblidar-nos que no caure en aquest model significa, també, no reproduir les dinàmiques que l’han fet possible. Entenem que les jerarquies i els models que fonamenten la riquesa de l’1% a base de l’explotació del 99% han de ser substituïts per l’autoorganització de les treballadores i els treballadors. Horitzontalitat versus jerarquies i explotació. Un compromís amb l’organització des de baix, des de l’autogestio´, des de la democràcia i l’acció directes, des del suport mutu i des de la desmercantilització. Un canvi radical i radicalment necessari. La resta serà més del mateix, per tornar –finalment- al mateix lloc.  

En definitiva, si hui estem ací, si anem a seguir treballant, si anem a seguir en lluita és:

Per a dir-li als poderosos que JA N'hi ha prou de robar-nos: ocupacions, salaris, pensions, salut, educació i els serveis públics que són essencials per a una vida digna.
Per a cridar-los que JA N'hi ha prou d'espoliar els nostres drets fonamentals: la llibertat sindical, la llibertat d'expressió, la llibertat de manifestar la nostra indignació, la llibertat de vaga, el dret a la Justícia.
Per a oposar-nos de front, contra els seus desnonaments dels nostres habitatges, dels nostres treballs, que ens deixen sense projecte de vida present i futur.
Per a oposar-nos radicalment al seu sistema corrupte, que està generant empobriment, desigualtat i injustícia social.
Per a oposar-nos al pagament del DEUTE que pretén tenir-nos atrapats i atrapades per sempre.
Per a mostrar que nosaltres sí entenem que no haurà eixida de la crisi – estafa econòmica, i molt menys una eixida social, si no solucionem al temps la crisi ambiental i energètica. 
Perquè reclamem que s’acabe amb l’atur, la precarietat mitjançant el repartiment del treball i la riquesa.
Perquè exigim la retirada immediata de totes i cadascuna de les retallades com també de les reformes laborals.
Perquè exigim que es garantisquen la feina, educació, sanitat, aliment, l’habitatge i les pensions dignes per a totes les persones siga quina siga la seva procedència. Així com també una renda garantida de ciutadania.
Perquè denunciem la repressió, la impunitat i els abusos policials.
Perquè rebutgem les polítiques patriarcals que humilien la dona trepitjant els seus drets com el de decidir sobre el seu propi cos. Diem NO a la contrareforma de la llei de l’avortament.
Perquè exigim el dret a decidir de tots els pobles. 
Perquè exigim la dimissió del govern, fidel a la Troika. Que se’n vagen TOT@S!

PA, TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT PER A TOTES I TOTS! LA LLUITA I LA MOBILITZACIÓ ACABEN DONANT EL SEU FRUIT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario