miércoles, 2 de octubre de 2013

ATUREM A CAJAMURCIA

CAJAMURCIA VOL TIRAR AL CARRER A 7 MEMBRES D’UNA MATEIXA FAMÍLIA, ENTRE ELS QUALS S’HI TROBA UN NADÓ DE 9 MESOS

El proper divendres, 4 d’octubre, a les 11h i fins les 13h, la ciutadania solidària tenim una cita amb una família veïna de Sueca que va signar la seua hipoteca a Cajamurcia, en la seua sucursal a Gandia (Passeig Germanies, 24). Les persones afectades aniran a Cajamurcia per a negociar una eixida digna a la seua situació. Ja que perdre una segona vivenda, la única per a les 7 persones que en ella viuen, és un desgavell inaceptable que vulnera, més encara si es pot, els seus drets fonamentals.

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Sueca i La Safor-Valldigna ens hem coordinat, mitjançant el nostre treball en xarxa, perquè eixe dia no estiguen soles. Per això, des del 15M-PAH Safor-Valldigna convoquem una concentració pacífica de suport a aquesta família i de pressió pública al carrer, per tal d’emplaçar a Cajamurcia a posar fre a la seua cobdícia i posar per davant la vida d’aquestes persones.

La història d’aquesta família és la de moltes altres a tot l’Estat. L’atur va dur a la jove parella a deixar de pagar les quotes hipotecàries. Amb un fill en camí, decidiren abandonar el seu pis davant l’imminent desnonament, carregant-se amb un deute vitalici per una vivenda que ja no tenien, i anar a viure amb els sogres, que ja acollien altres dos fills, també en l’atur. No contenta amb això, un any després, Cajamurcia va ara contra la casa dels avaladors. Eixa casa que acull, en total, a 7 persones, entre les quals s’hi trova el fill de la parella, un nadó de 9 mesos.

Quedar-se al carrer no és una opció. Per això, demanem que entre totes i tots li diguem a Cajamurcia que aquests tipus d’accions són inacceptables.

No ens aturarem fins a aconseguir una Llei Hipotecària que respecte els DDHH

Insistim en què és imprescindible el reconeixement com a dret fonamental el dret a l'habitatge, com estableix l'article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans, i que la nostra legislació deixe de tractar l'habitatge com un mer producte mercantil per a donar-li el tractament que com a tal dret fonamental mereix.
Els continguts necessaris per a resoldre el drama dels desnonaments està contingut en la Iniciativa Legislativa Popular que el Partit Popular va desnonar fa uns mesos.

Així i tot, recordem que a la darrera “Llei 1/2013, de 14 de mayo, de medidas para reforzar la protección a losdeudores hipotecarios, reestructuración de deuda y alquiler social” s’assenyala:

«Artículo 3 bis. Fiadores e hipotecantes no deudores. Los fiadores e hipotecantes no deudores que se encuentren en el umbral de exclusión podrán exigir que la entidad agote el patrimonio del deudor principal, sin perjuicio de la aplicación a éste, en su caso, de las medidas previstas en el Código de Buenas Prácticas, antes de reclamarles la deuda garantizada, aun cuando en el contrato hubieran renunciado expresamente al beneficio de exclusión.» (p. 36389)

És dir, que aquesta família té el dret a acollir-se al Codi de Bones Pràctiques al que Cajamurcia es va adherir el 15 de març de 2012. Segons va dir la CECA (Confederación Española de Cajas de Ahorros) amb motiu d’eixa adhesió: “la adhesión de las cajas a las buenas prácticas se basa en que con ello se lucha contra la exclusión social y financiera, uno de los objetivos con los que se fundaron estas entidades”  Aleshores, Cajamurcia no té més opcions que aturar el segon desnonament d’aquesta família.

Per tant, SÍ ES POT, PERÒ NO VOLEN. I hem d’aconseguir entre totes i tots que SÍ QUE VULGUEN! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario