miércoles, 11 de septiembre de 2013

STOP DESNONAMENT D’ABDERRAHIM I LA SEUA FAMÍLIA

  • Els desnonaments continuen donant-se a la comarca de La Safor
  • Convoquem a la ciutadania el proper dilluns, 16 de setembre, a les 10 h, a la casa d'Abderrahim (C/Màrtirs, núm. 14)
  • En cas de paralitzar judicialment el desnonament, avisarem en aquest bloc i a les nostres xarxes socials

El proper dilluns, 16 de setembre, a les 11 hores, una família de l’Alqueria de la Comtessa, composta per un matrimoni i els seus dos fills, de 5 i 8 anys d’edat, perdran la seua vivenda hipotecada per Bankia. És el cas d’Abderrahim. Com qualsevol família, va assumir al 2005 un deute hipotecari que, a conseqüència d’una situació laboral inestable, no va poder seguir pagant a partir de 2008. Ahí es va encetar un procediment que ha avançat sense que Abderrahim haja pogut paralitzar-lo des de cap instància. La mancança d’un advocat d’ofici que, per desconeixement, no va sol•licitar, ha deixat en situació d’indefensió a aquesta família. 

El problema s’agreuja perquè l’habitatge d’Abderrahim va estar avalat per altra família que, ara, també veu perillar la seua vivenda si no s’aconsegueix la condonació del deute d’Abderrahim. Incidim, una vegada més, en el joc brut que han estat tramant els bancs en aquests tipus de maniobres, ja que la família avaladora es trobava en la mateixa situació d’inestabilitat que la d’Abderrahim. Clar, ara podrien tindre dues vivendes pel preu d’una i amb dos deutes vitalicis. Negoci redó. 

Què es pot fer
Assabentats en el 15M-PAH Safor-Valldigna d’aquesta situació, hem acompanyat Abderrahim perquè, en primer lloc, curse als jutjats de Gandia la sol•licitut d’un advocat d’ofici. Entenem que, als ulls de qualsevol jutge sensibilitzat amb el drama d’aquestes persones, hauria de suspendre’s el procediment perquè aquesta família no continuara en situació d’indefensió jurídica. Al final d’aquesta setmana coneixerem si el jutge ha procedit a la suspensió judicial del desnonament. 

En segon lloc, hem procedit a la sol•licitud davant els jutjas de Gandia de l’acolliment d’aquest cas a la moratòria contemplada en la Llei 18/2013 de 14 de maig de 2013, que permetria que aquesta família puguera romandre fins maig de 2015 a la seua vivenda. Un temps que serviria, sobretot, perquè  Abderrahim puguera negociar la condonació del deute. En cas contrari, una vegada transcorregut aquest temps, la situació continuaria sent la mateixa: Abderrahim i la seua família sense vivenda, l’avalador i la seua família, també sense vivenda i ambdues famílies amb un deute de per vida. Simultàniament, també aquesta setmana, presentarem la sol•licitud de condonació del deute a Bankia. 

Els desnonaments continuen
Malgrat que comença a estendre’s la creència de que els desnonaments s’han aturat, insistim que, malauradament, aquests continuen. El cas d’Abderrahim n’és una trista mostra. Però hi ha més. L’aprovació de mesures que són paliatives, com la moratòria, retarden però no eliminen el drama social, malgrat que “paralitzen” momentàniament la situació. Nosaltres ens preguntem, primer: què passarà quan passe el període de moratòria? I, segon: què passa amb les famílies que, segons els “requisits” de la Llei, no poden acollir-se a aquestes mesures?

La invisibilització dels desnonaments és un problema que no pot comptar amb la complicitat de la societat civil ni dels mitjans de comunicació, ni quedar-se sols amb accions informatives i no transformadores de la realitat. Els desnonaments continuen i la lluita per una llei que arreplegue la paralització total dels desnonaments, la dació en pagament retroactiva i el lloguer social és innegociable i necessària. 

Una vegada més, la mobilització ciutadana…
Davant la nul•la satisfacció del dret a l’habitatge en aquest estat i la insuficient resposta a la situació d’emergència social de milers de famílies, una vegada més, fem una crida per a què l’acció ciutadana de resistència pacífica ature el desnonament d’uns veïns nostres. És per això que convidem a la ciutadania a què es solidaritze i es persone el proper dilluns, 16 de setembre, a les 10 hores, al C/Màrtirs, núm. 14 de l’Alqueria de la Comtessa. 


Si abans d’eixa data aconseguirem parar judicialment el desnonament, avisarem als mitjans de comunicació i a la ciutadania, mitjançant un comunicat i a les nostres xarxes socials. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario