miércoles, 15 de mayo de 2013

17 DE MAIG, STOP DESNONAMENT A GANDIA


Des de les 12 hores del matí, ens trobarem al carrer Juan Ramón Jiménez nº 11, de Gandia

El proper divendres, 17 de maig, a les 13 hores, la solidaritat ciutadana té una cita a Gandia, per tal d’impedir, amb la resistència pacífica que sempre ha caracteritzat a la PAH i l’Assemblea 15M Safor-Valldigna, el desnonament d’uns veïns nostres a la capital de la comarca. Aquest desnonament és llançat per Bankia, entitat rescatada amb diners públics (de totes i tots nosaltres) que ha rebutjat la dació en pagament d’aquest pis, així com la possibilitat d’oferir un lloguer social. Nosaltres salvem a Bankia. Però, qui ens salva a nosaltres d’ella?

Aquesta història és, com tantes altres, la d’unes persones que pateixen l’atur i la impossibilitat de fer front a les quotes hipotecàries. La mediació amb la entitat bancària ha intentat que s’aprovara la dació en pagament, per tal d’evitar que, a més de perdre la casa, arroseguen un deute de per vida, per un bé que ja no tindran en propietat. Bankia els l’ha denegada. També hem demanat la nul•litat del procediment, per vulnerar la normativa comunitària, pel que fa referència a la desprotecció dels drets del consumidor davant els abusos de la banca. De moment, no hem obtingut resposta. Una espera plena d’ancúnia que, fins l´últim moment, esperem que es resolga positivament per a aquests veïns nostres. 

Nosaltres rescatem a Bankia i Bankia continua tirant gent al carrer

Malauradament, cada dia són més els arguments que la societat mobilitzada tenim per denunciar els abusos.
També els d’entitats com Bankia que al•leguen pèrdues i són rescatades amb diners públics (23.500 milions d’euros), per seguir funcionant amb una maquinària despiadada contra aquells qui, amb els seus diners (la ciutadania), l’hem salvada de la “bancarrota”. Entitats que diuen necessitar el rescat de l’Estat, mentre que els seus directius cobren sous estratosfèrics: l’anterior President de Bankia i BFA, Rodrigo Rato, en l’exercici 2011, va cobrar 2,34 milions d’euros; i l’actual, José Ignacio Goirigolzarri, amb un sou anual de 500.000 euros, podent arribar a 750.000 euros. És per això que ens preguntem: Bankia necessitava que la rescatarem? I, una vegada rescatada, qui ens rescata a nosaltres? Qui ens salva d’ella mateixa? Les respostes a aquestes preguntes ens reafirmen en l’acció davant la injustícia dels desnonaments, la resistència pacífica a les execucions hipotecàries i la concienciació dels responsables polítics per a aconseguir una legislació que protegisca a les persones i no a la banca.

Continuarem amb la paralització de tots els desnonaments

Malgrat que el Partit Popular ha tret en solitari  una "reforma" de la Llei Hipotecària, desoint més d’un milió i mig de veus arribades al Congrés amb la Iniciativa Legislativa Popular per a aturar els desnonaments, aprovar la dació en pagament retroactiva i mesures de lloguer social, no anem a consentir que el nostre dret a l’habitatge continue sent vulnerat. 

Amb la decisió d’aprovar aquesta reforma hipotecària, el govern del Partit Popular obliga a la ciutadania, a les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca i a les Assemblees del 15M, a continuar i intensificar l’autotutela dels nostres drets. Per això, des de la PAH-Assemblea 15M Safor-Valldigna fem una crida a la ciutadania solidària, de tota la comarca, perquè participe en l’aturada d’aquest desnonament. Així, des de les 12 hores del matí, ens trobarem al carrer Juan Ramón Jiménez nº 11, de Gandia. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario