domingo, 16 de septiembre de 2012

Tres famílies seran tirades al carrer si la solidaritat ciutadana no ho impedeix

Des de la PAH i l’Assemblea 15M Safor-Valldigna continuem esperant la mediació de les administracions que no concreten en fets les declaracions d’intencions que, fins a data de hui, han resultat estèrils 

Imatge: Àlex Oltra
Els propers dies 20, 21 i 24 de setembre, la solidaritat ciutadana té una cita amb tres famílies de la comarca de La Safor, per evitar que siguen tirades al carrer. Es tracta de tres casos que coneguem de prop, perquè ja els vam recolzar en el primer intent de desnonament. Són les famílies de Carolina, Óscar i Nicky. Mentre l’administració es queda en les paraules i no passa a l’acció, des de la PAH i l’Assemblea del 15M Safor-Valldigna demanem una negociació que els permeta les opcions del lloguer social o la dació en pagament, segons els casos. I si això no s’aconsegueix, la mobilització a peu de carrer tractarà d’impedir, una vegada més, que aquestes injustícies es permeten amb els nostres veïns i veïnes.

Darrere de la cobdícia bancària i la deixadesa de les administracions pot haver-hi tres famílies destrossades. És que ningú pensa fer res?


Carolina, desnonada per avalista. Bankia, dos pisos al preu d’un

El 22 de novembre de 2011, més de 100 persones, ciutadans i ciutadanes anònims, aconseguien, amb la seua mobilització, aturar el desnonament de Carolina i la seua família a Beniarjó. Era el primer dels desnonaments aturat per la solidaritat ciutadana a la comarca de La Safor.

Quasi un any després, el problema continua sense estar resolt. Aquesta família, que viu a Beniarjó, continua sense aconseguir una eixida pactada amb Bankia. Cal recordar que Carolina i la seua família poden quedar-se al carrer perquè van avalar un dels seus fills en la compra del seu pis. Al quedar-se el fill a l’atur i no poder seguir pagant la quota, Bankia li va llevar el pis i no sols continua exigint-li que pague per una vivenda que ja no té en propietat i en la qual ja no viu, sinó que també vol quedar-se en la dels seus pares.

Davant la barbaritat que suposa deixar una família sencera, integrada per gent gran i menors, sense sostre; davant una acció que naix de la cobdícia insaciable de Bankia que no li importa haver pagat a Rato, 2.34 milions d’euros, a costa de tirar cada dia famílies al carrer; davant tot això sols ens queda la solidaritat ciutadana. És per això que el proper dijous, 20 de setembre, fem una crida a la ciutadania perquè es mobilitze davant la casa de Carolina a Beniarjó, al C/Canonge Montaner nº 9, a les 11:30 h.


Óscar, pateix una greu malaltia del cor. A Bankia no l’importa

El cas d’Óscar, més recent, també és conegut per moltes ciutadanes i ciutadans. El darrer mes de juliol ens mobilitzarem a casa seua, a veí barri gandià de Corea. Minuts abans coneixiem que el jutjant núm. 3 havia acceptat ajornar-lo, sols dos mesos, donat l’estat d’extrema gravetat d’aquest veí nostre, qui pateix una enfermetat cardiovascular i està a l’espera de ser intervingut. Però eixe ajornament ha estat insuficient, tant per a negociar una eixida amb el banc, així com perquè puga ser operat i es recupere de la dita operación a casa seua i no al carrer.  

També en aquest cas necessitarem la mobilització de les veïnes i veïns de Gandia. Davant una banca inhumana, la solidaritat veïnal pot aconseguir fer justícia. Per això, el divendres 21, a les 9 hores, ens trobarem al C/ Magistrat Català, nº 46.


Nicky demana pagar un lloguer per romandre a casa seua. La Caixa vol tot o no rés

El cas de Nicky també és ben recent. Malgrat que ha intentat, junt amb la PAH i el 15M, negociar amb La Caixa romandre a sa casa pagant un lloguer, aquesta entitat bancària, que presumeix de dur endavant una “Obra Social” per tot arreu publicitada, cau en la contradicció de negar-se reiteradament a negociar una eixida per a aquesta família i prefereix deixar-la al carrer, malgrat que una de les seues immobiliàries té molts pisos tancats a Gandia. Hipòcrites! No ens enganyeu amb el vostre màrketing social. El vertader màrketing serà aquell que reflexe accions de trellat com accedir a donar eixides per a les famílies que, amb el marge de capacitat que els dona l’actual situació de crisi, volen seguir pagant un lloguer més baix que la quota hipotecària, per no quedar-se al carrer i poder, així, seguir lluitant per la seua vida.

Per això, el proper dilluns, 24 de setembre, estarem a l’Avinguda República Argentina, nº 101, a les 15:30 h. (Gandia). No entenem que hi haja gent sense casa i casa sense gent.


Reiterem la crida a les administracions locals

El darrer dijous, 13 de setembre, presentarem per registre d’entrada de l’Ajuntament de Gandia un escrit adreçat a l’Alcalde de la ciutat, demanant una implicació real, més enllà de les declaracions institucionals, davant les entitats bancàries, per evitar que famílies de la ciutat que governa es queden al carrer. També ho vam fer extensiu a la resta de la corporació, participant al plenari que es va celebrar eixe mateix dia. Vam demanar una reunió urgent, per donar una solució a totes les famílies de la ciutat que estan en aquesta situación, que esperem que es produisca el més aviat possible.

Recordem que l’Ajuntament de Beniarjó va aprobar el darrer 27 de juliol una moció contra els desnonaments, que esperem que done els seus fruits abans del llançament de dijous, que afectarà una veïna seua (Carolina). Aquest pot ser un exemple d’actuació que animem que estudie l’Ajuntament de Gandia, aixì com els convenis que els Ajuntaments d’Alcoi, Mutxamel, Monòver, Elx i Almoradí han signat amb la Generalitat Valenciana per a arrendar habitatges a ciutadan@s afectats per la hipoteca. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario