jueves, 20 de septiembre de 2012

Bankia tira al carrer a Carolina i la seua família


Més de 60 efectius de la Guàrdia Civil han impedit que la solidaritat ciutadana fera costat a aquesta família, en el pitjor dia de la seua vida

 Aquest migdia Bankia ha fet al carrer una família sencera, que inclou cinc xiquets, tots menors de 5 anys. Una vegada més, la solidaritat de més de mig centenar de persones, entre membres de l’assemblea 15M Safor-Valldigna, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de La Safor, València i l’Horta Sud, i veïnes i veïns de la comarca, ha estat present, malgrat que l’excessiu desplegament de forces de seguretat de l’estat (una quinzena de furgonetes de la Guàrdia Civil) ha impedit que puguerem acompanyar la família en el pitjor dia de la seua vida, impedint-nos l’accés a la casa, tallant cinc carrers diferents. Per altra banda, no ens consta que tingueren els permisos pertinents per a fer-ho.

En aquest sentit, denunciem també que hagen fet fora del costat de la família un membre de la PAH, que ha estat expulsat a la força del lloc, privant així de la mediació davant la comissió judicial a les persones afectades.

Per altra banda, volem denunciar la hipocresia de l’Ajuntament de Beniarjó que, malgrat la moció contra els desnonaments aprovada el darrer 27 de juliol al plenari per unanimitat, s’ha posicionat d’una manera molt febla, fent acte de presència dos membres de la corporació, amb un resultat estèril. Si bé és cert que fa uns minuts han comunicat a la família la possibilitat d’estar dues nits a una pensió a Gandia, aquesta opció, ni molt menys canvia la seua situació: estan al carrer i, passats aquests dos dies, no tindran sostre per seguir endavant amb la seua vida.

I és per això que demanem urgentment una major implicació que done solucions reals i permanets sinó hui tindran dormint als seus carrers una família sencera, mentre la seua casa, totalment pagada i –fins a hui- de la seua propietat, està buida i tancada per un banc rescatat amb diners públics.

Intenten criminalitzar la solidaritat, però seguirem defensant el dret l’habitatge

Algunes de les persones allí presents, pel simple fet d’estar fent costat la famíla, d’una manera contundent i, com sempre, pacífica, han estat identificades per part de la Guardia Civil, en un intent més d’intimidar la ciutadania que, insistim, no tindrà el efecte desitjat. Seguim i seguirem, encara que intenten criminalitzar-nos.

Necessitem que més gent estiga al carrer, defensant el dret a una vivenda digna. És per això que fem una crida perquè demà, divendres 21, a les 9 hores, al C/Magistrar Català núm. 46,  totes les persones que puguen es sumen a l’acció per aturar el desnonament d’un veí nostre. Es tracta d’Óscar. El seu cas és conegut per la ciutadania perquè el darrer mes de juliol vam aconseguir que s’ajornara el desnonament, donat la delicada situació de salut que pateix.

Recordem a l’Ajuntament de Gandia que la seua implicació ha de ser un fet perquè famílies de la nostra ciutat estan sent tirades al carrer, encara que l’alcalde declarara que a Gandia “no hi ha persones vivint al carrer”, durant el darrer plenari. Insistim: les paraules, mocions i declaracions institucionals aprovades no serveixen de res si no es concreten en realitats. Al darrer plenari vam donar a conèixer a tota la corporació el cas d’Óscar. No podran dir que no ho sabien. Confiem en que actuen perquè un veí seu no es quede al carrer i en que, d’una vegada, es faça justícia.




No hay comentarios:

Publicar un comentario