jueves, 5 de julio de 2012

Hui! Convocatòria MOLT URGENT!


Hui, dijous 5 de juliol, a les 19.30 hores, convoquem AMB CARÀCTER URGENT a tota la ciutadania i als mitjans de comunicació a la lectura d'un document, adreçat al govern municipal, sobre la necessitat d'un compromís real, al voltant de la Iniciativa Legislativa Popular per a la modificació de la Llei Hipotecària. La lectura es farà a les portes de l'Ajuntament de Gandia, perquè la participació al plenari ha estat "desestimada"

Gandia, 05-07-2012.- Enterades i enterats de l'aprovació al darrer plenari, per unanimitat, del suport de Gandia a la campanya de recollida de signatures -promoguda, d'entre altres, per aquesta assemblea del 15M i la PAH de la Safor- per portar una Iniciativa Legislativa Popular que modifique la Llei Hipotecària al Congrés, el darrer dilluns sol·licitarem formalment (per registre d'entrada) participar com a part interessada en el plenari que tindrà lloc hui mateix, a l'Ajuntament de Gandia. 

Malgrat això, hui ens ha estat comunicat, i confirmat pel propi Xavier Reig, que "DESESTIMEN LA SOL·LICITUD FORMULADA", al·legant que el nou Reglament Orgànic Municipal del Ple de Gandia no contempla la possibilitat de parlar de cap tema que no estiga contemplat a l'ordre del dia. És dir, cap preocupació o qüestió d'una ciutadana o ciutadà d'aquesta ciutat podrà ser tractat, segons les afirmacions del senyor Reig, si mai no és considerada pels polítics de torn dintre dels punts a parlar al plenari. Considerem que aquesta és una manera més d'obstaculitzar la participació ciutadana i de tapar la veu del poble, a banda de que vulnera la "Carta de Participació Ciutadana" d'aquesta ciutat, malgrat que al nou reglament, al seu article 97.3, indica que el protocol previst per a la participació ciutadana al ple no podrà, en cap cas, perjudicar-la: "todo ello sin perjuicio de lo dispuesto en la Carta de Participación Ciudadana". 

És per això que, malgrat que la nostra intenció era aportar iniciatives, en la línia d'eixe compromís unànim aprovat al darrer plenari, per facil·litar la recollida de signatures i els seus objectius implícits, si no ens deixen fer-ho dintre de la nostra casa, l'Ajuntament, ho farem a les seues portes, abans del plenari. Això no ens ho poden "desestimar". Amb nosaltres estaran, també, membres de les 3 famílies que a partir de la pròxima setmana seran desnonades a Gandia, si no ho impedim, així com tota la ciutadania que vulga donar-los suport. 

Vine, particpa, dona'ls suport i fem sentir la nostra veu! 
A les 19.30 hores, us esperem davant l'Ajuntament. 

Gràcies,

Assemblea 15M Safor-Valldigna
Plataforma Afectats per la Hipoteca de La Safor

No hay comentarios:

Publicar un comentario