lunes, 4 de julio de 2011

Concentració de rebuig i solidaritat davant el desallotjament de l'acampada de Gandia i acampada massiva a la Plaça de la Indignació: "Seguim i seguirem”


Davant el desallotjament de l'acampada de Gandia, en solidaritat i com a mostra de rebuig, també davant els desallotjaments a la resta de l'Estat, tota la ciutadania indignada està convidada a una concentració, aquesta vesprada, a les 19.30 hores, a la Plaça de la Indignació de Gandia (antiga plaça de l'Ajuntament), per expressar la seua indignació i per reclamar el seu dret a expressar-se a través d'aquest moviment, siga al carrer o siga on el poble, sobirà, decidixca. Les més de 2.500 famílies desonades a la comarca, durant els últims 6 anys; o els vora 20.000 parats que registra La Safor no s'acaben amb un desallotjamentl La indignació no s'agrana del carrer i per això anem a continuar, amb més força que mai, perquè davant la deshumanització política sols ens queda la força que, com a poble, ens porta endavant: la voluntat de viure en un món on la justícia, la llibertat i els drets humans siguen una realitat per a totes les persones, i no sols per una minoria.

Els acampats i acampades de Gandia han sigut desallotjats aquesta matinada, per efectius de la policia nacional. El grup d'acampats, traslladats des d'anit al Grau de Gandia i ubicats a la Plaça del Mediterrani d'aquesta barriada, van ser desallotjats, primerament d'aquesta plaça, cap a la mitja nit. El propi Alcalde de Barri del Grau, Toni Rodríguez, acompanyat de la policia local i nacional, es va personar per exigir als acampats que desallotjaren el parc, a la qual cosa, el grup va accedir sense oposar cap resistència. Els motius esgrimits per l'Alcalde de barri van ser la pròxima celebració de les festes de la barriada, per la qual cosa, el grup d'acampats va optar per traslladar-se al parc ubicat darrere del Centre Social del Grau. D'ací, novament, a primera hora del matí han sigut desallotjats, per les forces de la policia nacional. Malgrat alguna actitut particular, fins i tot racista, l'actuació, tant per part dels acampats com per part de les forces policials ha estat correcta.

El desallotjament ha inclòs, també, la Plaça de la Indignació, antiga plaça de l'Ajuntament de Gandia, on, des d'ahir, sols hi havia una taula i una carpa menuda, com a punt d'informació de cara a la ciutadania. Aquesta mesura està funcionant, sense problemes, i amb la col·laboració de les autoritats, a ciutats com Barcelona. L'Assemblea lamenta que a Gandia no haja prosperat aquesta alternativa. Però la resposta final la té el poble. Un poble cansat, mermat per les retallades socials, l'atur, la precarietat. Com a mostra de rebuig per la eixida forçada d'una expressió popular d'indignació, convidem a tota la ciutadania a que aquesta vesprada es concentre a les 19.30 hores, a la Plaça de la Indignació, i que participe en l'acampada massiva que tindrà lloc a la mateixa plaça, de manera indefinida. 

Els vora 20.000 parats a La Safor, les 2.500 famílies que, durant els últims 6 anys, s'han quedat al carrer, sense vivenda i la falta d'un futur per als nostres joves, malahuradament no s'acaben amb un desallotjament. Ocultar-los no els tornarà la feina, ni la seua vivenda... No els taparà els ulls, que ja els tenen ben oberts, davant la corrupció política i les injustícies. Tot al contrari. Amb més força que mai, davant l'intent de fer-nos callar, seguim i seguirem, al carrer, a les xarxes socials... al costat, sempre, de la gent. La llibertat no es demana, la llibertat es conquereix. Per això, el darrer 15 de maig vam prendre una via, la de prendre els carrers, obrir conciències i dir que ja hi ha prou. Seguim i seguirem. Ja no ens poden parar. El poble, unit, té la força. No anem a deixar que ens “venguen” el contrari.

Assemblea La Safor-Valldigna

7 comentarios:

  1. ¿Quién firma esto? ¿Quién convoca la concentración de esta tarde?

    ResponderEliminar
  2. por k tanto interes en un nombre somos muchos no solo uno es la gran diferencia entre un indignado y un politico ellos necesitan nombre para crecer y nosotros somos humanos

    ResponderEliminar
  3. No tenemos una sola cara, ni firmamos con un sólo nombre, no pertenecemos a ningún partido político, ni nos representa ninguna asociación.

    Somos gente corriente, todos al mismo son en equipo... LUCHANDO POR NUESTROS DERECHOS.

    ResponderEliminar
  4. Todo lo que queráis pero entras en la página de acampadasol o acamapadavalencia o acampadabcn y los comunicados los firma alguna comisión. no creo que sea tan complicado de entender...

    ResponderEliminar
  5. Comunicación y coordinación...

    ResponderEliminar
  6. Para anonimo: Normalmente casi todo lo que se publica en el blog lo publica la comisión de comunicación... No sé porque tanta mania en buscar a alguien que dé la cara, esto es un movimiento ciudadano, en el que participa un montón de gente,
    Yo por lo menos si tengo alguna información o lo que sea, primero lo llevo siempre al punto de información.

    ResponderEliminar
  7. No es ninguna manía, me parece que es algo razonable y que en otras ciudades se hace con naturalidad. Lo que estoy viendo aquí es una cierta facilidad para molestarse por cualquier comentario. Tranquilos que no pasa nada, no pienso hacer ninguno más.

    ResponderEliminar