miércoles, 29 de junio de 2011

Hui, concentració contra les retallades en l'educació

L'Assemblea La Safor-Valldigna dóna el seu recolçament a la concentració convocada des de la Plataforma per l'Ensenyament Públic que tindrà lloc hui, dimecres 29 de juny, a les 20.00h, a la Plaça de la Indignació (antiga plaça de l'Ajuntament), de Gandia.

Es tracta d'un acte de protesta per les retallades a l'àmbit de l'educació que des de fa un any s'estan duent a terme per part de la Conselleria: augment de les ràtios a l' E.S.O. (de 30 a 35 alumnes) i al Batxillerat (més de 40 alumnes per grup); reducció dels programes d'atenció a la diversitat i de pedagogia terapèutica, destinats a l'alumnat amb necessitats educatives especials; desaparició, amb el decret que entraria en vigor al curs 2012-13, de la possibilitat de cursar els estudis en valencià, una llengua en procés de normalització (aquest decret va en contra de la Llei d'Ensenyament i Ús del Valencià); i desaparició d'un gran nombre de cicles formatius amb demanda ( i llista d'espera) i reducció dels desdoblaments per a les classes de procediments pràctics (60% menys d'hores). Demanem que acaben estes retallades que afecten directament a la qualitat de l'ensenyament públic.

Al 2008 es va aprovar un decret pel qual es podia cursar el Batxillerat (etapa no obligatòria) als centres concertats (pagats amb diners públics) en un moment en què hi sobràven places al Batxillerat dels centres públics. Per la qual cosa l'Assemblea La Safor-Valldigna s'adhereix a la concentració de hui, coincidint amb la mesa tècnica on diferents representants de la comunitat educativa denunciaran la inconveniència del nou decret sobre plurilingüisme. El dia 6 de juliol tindrà lloc  la mesa sectorial i s'ha convocat una concentració a les portes de la Conselleria d'Educació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario